Search
Close this search box.

ΕΑΣΥΑ: «Πολιτισμό παράγουμε με τις πράξεις μας – Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ίσα δικαιώματα»

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΕΑΣΥΑ στην ανάρτηση εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας πως «με τεράστια έκπληξη αναγνώσαμε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία ”Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων”, στην οποία περιγράφεται διαμαρτυρία η οποία έλαβε χώρα από τους ιδίους, ακόμα και έξωθεν της Γ.Α.Δ.Α., για την παρουσία (!!!) υπηρεσιακών λεωφορείων της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού».

Η ανάρτηση:

«Με τεράστια έκπληξη αναγνώσαμε ανάρτηση εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία «Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων», στην οποία περιγράφεται διαμαρτυρία η οποία έλαβε χώρα από τους ιδίους, ακόμα και έξωθεν της Γ.Α.Δ.Α., για την παρουσία (!!!) υπηρεσιακών λεωφορείων της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αρχικά, θεωρήσαμε ότι τα όσα διαβάσαμε ήταν φάρσα και προέρχονται από κάποιο «fake» λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δυστυχώς όμως ύστερα από επικοινωνία μας με συναδέλφους-μέλη μας, όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται!  Επιπρόσθετα, όπως μας μεταφέρουν οι συνάδελφοί μας, ακόμα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, άφησε το γραφείο της και κατέβηκε στο πεζοδρόμιο προκειμένου να κάνει παρατήρηση στους εργαζομένους για το θόρυβο που προκαλούν τα λεωφορεία!!

Αναρωτιόμαστε σε ποια πολιτισμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατόν να λαμβάνουν χώρα τέτοια γεγονότα !!!

Προφανέστατα όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί με διαφορετικό και σίγουρα όχι με τόσο πομπώδη τρόπο, ώστε να διαφυλαχθούν οι συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων, αστυνομικών και υπαλλήλων ΥΠΠΟ.

Ερωτούμε λοιπόν την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τον Σύλλογο υπαλλήλων ΥΠΠΟ, αν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή για τη διαφύλαξη των έργων του μετρό, μετέβησαν αυτοβούλως στο σημείο ή βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Ενημερώνουμε τους προαναφερόμενους ότι οι εκτελούντες υπηρεσία συνάδελφοι δεν εισέρχονται σε κυβερνητικό δημόσιο κτίριο ώστε να το μετατρέψουν σε «επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ» όπως αναφέρεται στην ανάρτηση (!!!), αλλά προκειμένου να καλύψουν τις φυσικές τους ανάγκες, πάντα με σεβασμό στο χώρο και στους άλλους εργαζόμενους.

Ερωτούμε, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι παρενοχλούνται από τον θόρυβο των κλιματιστικών των υπηρεσιακών λεωφορείων, θα μπορούσαν να εργαστούν σε έναν χώρο χωρίς κλιματισμό μετά από πέντε και πλέον ώρες ορθοστασίας;

Το κυριότερο όμως όλων είναι αν θεωρούν ως εργαζόμενους τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούν εντολές ανωτέρων, ή ως «δυνάμεις καταστολής» όπως τους αποκαλούν στο κείμενό τους.  Οι αστυνομικοί ούτε «δυνάμεις καταστολής» είναι, ούτε «καταληψίες» και δεν έχουν ως σκοπό τους την παρακώλυση της εργασίας που παρέχουν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, τουναντίον η αποστολή τους είναι η Προστασία του κτιρίου και γενικότερα της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε στους εργαζόμενους συνδικαλιστές όπως και στην Πολιτική Ηγεσία ότι το κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού οι εργαζόμενοι αστυνομικοί το έχουν προστατεύσει με το αίμα τους κατά το παρελθόν από δεκάδες επιθέσεις μπαχαλάκηδων, ενώ θα έπρεπε να μην λησμονείται από κανέναν η τρομοκρατική επίθεση που έχει λάβει χώρα στο σημείο εναντίον τους.

Απευθυνόμενοι δε προς την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δηλώνουμε τη θλίψη μας και την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι τη στιγμή που καίριες Υπηρεσίες της Αστυνομίας δέχονται ολομέτωπες επιθέσεις, αυτή σιωπά, αναμένοντας προφανώς από το συνδικαλιστικό κίνημα για πολλοστή φορά να προτάξει την αντίθεσή του. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι την ώρα που όλος ο κρατικός μηχανισμός για κάθε απόφασή του που θα προκαλέσει λαϊκές αντιδράσεις έχει «αγκαζέ» την αστυνομία, την ίδια ακριβώς ώρα δεν δείχνει τον ανάλογο δέοντα σεβασμό προς τους αστυνομικούς.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και εκπρόσωποι 10.000 και πλέον μελών μας αστυνομικών, δεν θα διολισθήσουμε στο επίπεδο ορισμένων και δεν θα απαιτήσουμε με ανακοινώσεις μας την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τα Εξάρχεια και τη φύλαξη των εργασιών για το μετρό, προκειμένου να αναλάβουν τη φύλαξή τους υπάλληλοι άλλου Υπουργείου ! Και τούτο δεν θα το πράξουμε καθώς όλα αυτά τα έτη το Δ.Σ. της Ένωσής μας πορεύτηκε με σοβαρότητα και με στοιχειοθετημένες προτάσεις, με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των χιλιάδων μελών μας.

Κλείνοντας, απαιτούμε από τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων να ανασκευάσει την κατάπτυστη ανάρτηση που έλαβε χώρα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να θωρακίσει τους εργαζόμενους αστυνομικούς από τέτοιες πρακτικές. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκληθεί σύντομα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. προκειμένου να τεθεί το όλο ζήτημα στο νομικό μας τμήμα, ώστε να προβεί, αν και εφόσον υπάρχει νομικό έρεισμα, σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες με σκοπό την προστασία των συνθηκών εργασίας και της υπόληψης των συναδέλφων – μελών μας».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες