ΕΑΥΘ – ΕΑΚΜ: Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Ηλείας, εξέωσε ανακοίνωση αναφορικά με το μνημόσυνο για τους πεσόντες από την Ένωση Ηλείας:
«Με προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, το Μάιο του 1997, καθιερώθηκε ότι το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους θα τιμάται ως Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας.
25 χρόνια μετά, η μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας δε σβήνει, όπως δε σβήνει και το ανεκπλήρωτο κενό της απουσίας τους.
138 γενναίοι Αστυνομικοί προσέφεραν την ίδια τη ζωή τους στον αδυσώπητο και αδιάκοπο αγώνα κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
Είναι χρέος όλων μας, να μνημονεύουμε και να τιμούμε αυτούς που έπραξαν το ύψιστο χρέος προς την πατρίδα, και να αγωνιζόμαστε διαρκώς για να διατηρήσουμε τη δημόσια ειρήνη σε μια κοινωνία με πολλές παθογένειες, τις οποίες καλείται κατά κύριο λόγο να αντιμετωπίσει ο Έλληνας Αστυνομικός.
Προς τούτο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας θα τελέσουν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:30 στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση.
Η παρουσία σας στην Τελετή Μνήμης, θα είναι τιμητική για τους ήρωες μας που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες