ΕΑΥΘΕΣ: «Αίτημα ενίσχυσης της ΓΑΔΘ ενόψει των τακτικών μεταθέσεων»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ) έστειλε αίτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη, μέσω της ΠΟΑΣΥ, για την ανάγκη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Κατά κοινή παραδοχή, η φράση που χαρακτηρίζει την υπηρεσιακή κατάσταση στη ΓΑΔΘ είναι «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Οι επικείμενες τακτικές μεταθέσεις πρέπει να αντισταθμίσουν τα τρέχοντα και χρόνια προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί ρηξικέλευθες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο αναβρασμός που επικρατεί στο αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ είναι απόλυτα δικαιολογημένος αν αναλογιστούμε τις συνθήκες εργασίας του τα τελευταία έτη.
Η ομάδα ΟΔΟΣ έχει ιδρυθεί εδώ και ένα χρόνο αλλά ακόμα υπάγεται διοικητικά στη ΔΑΕΘ και στελεχώνεται από 21 Αστυνομικούς, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων είναι αποσπασμένοι από άλλες Υπηρεσίες. Ομοίως, με αποσπάσεις λειτουργούν ως επί το πλείστον η ομάδα ΔΡΑΣΗ και η Ομάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων, γεγονός που προκαλεί τεράστια κενά στις Διευθύνσεις από τις οποίες προέρχονται και παρεμποδίζει την αναπλήρωσή τους καθώς προκαλείται μια επίπλαστη εικόνα πληρότητας των οργανικών θέσεων.
Με τον ερχομό του νέου έτους, 40 Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ συνταξιοδοτήθηκαν, δημιουργώντας κενές οργανικές θέσεις που απαιτείται να καλυφθούν.
Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στα ΑΤ και ΤΑ είναι τόσο έντονη που συχνά δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθεί σκοπός καταστήματος ή εποχούμενη περιπολία σε κάθε βάρδια.
Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού έχει αυξηθεί και αυτό είναι ακόμα πιο αισθητό σε Υπηρεσίες με έντονο επιχειρησιακό ρόλο, όπως η ΔΑΕΘ και οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Τα τελευταία 2 χρόνια κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για την ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί από τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και την αντίστοιχη ενίσχυσή της. Ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, τους θερινούς μήνες υπάρχει σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο αεροδρόμιο και οι υπηρετούντες συνάδελφοί μας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσανάλογο αριθμό καθηκόντων. Επειδή μετά τη λήξη της πανδημίας, η αύξηση των πτήσεων θα είναι κατακόρυφη, πρέπει από τώρα να προνοήσουμε για την επαρκή στελέχωση της ΔΑΚΑΘ.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Παρακαλούμε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και την αγωνία των συναδέλφων μας και να γίνετε συμπαραστάτες μας στην πολύχρονη προσπάθεια ενίσχυσης της ΓΑΔΘ με μεγάλο αριθμό Αστυνομικών, οι οποίοι θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Η ενέργεια αυτή θα δώσει -τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά- «ανάσα» στους συναδέλφους μας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701 6948753589
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκλειστικό «L&O»: Συμμορία ξυλοκόπησε άγρια 13χρονο στον Κολωνό – Του πήραν ποδήλατο και κινητό
ΑΣΟΕΕ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών κάμερες και κινητά για να βρουν τους κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή (βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν καδρόνια και πέτρες κατά την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ – Έγιναν 15 συλλήψεις (εικόνες & βίντεο)
«Στροφή» από τους Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν»
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες