Έγγραφο Ράμμου προς τον Τσιάρα: Ζητεί ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθείται στο εξής σχετικά με αιτήματα πολιτών για τυχόν παρακολούθησή τους

Μετά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σύμφωνα με την οποία αρμόδια η Αρχή Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) είναι αναρμόδια να διαχειρίζεται αίτημα των πολιτών που ζητούν να μάθουν αν έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο πρόεδρος της εν λόγω αρχής Χρ. Ράμμος με έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα ζητεί ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθείται στο εξής για όσους αιτούνται να μάθουν αν υπήρξαν θύματα υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος στην εγκύκλιό του, ανέφερε η ΑΔΑΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να διαχειρίζεται τέτοιου είδους αιτήματα και πως σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία η αρμοδιότητα αυτή ανήκει πλέον σε Τριμελές Όργανο, το οποίο απαρτίζουν δυο εισαγγελείς και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Τώρα, στο έγγραφό του προς τον κ. Τσιάρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρει λεπτομερώς τις διατάξεις της νομοθεσίας, η οποία αναθέτει αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών στο Τριμελές Όργανο και ζητά ενημέρωση προκειμένου, όπως τονίζει, να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να αντιμετωπίσει τα αιτήματα που τυχόν υποβληθούν, καθώς πλέον η Αρχή στην οποία ο ίδιος προΐσταται, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Ράμμος αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένου ότι από την ως άνω διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της Α.Δ.Α.Ε. του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (Ε.Υ.Π. και Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την Α.Δ.Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Χρήστος Ράμμος».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες