Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Υπάρχουν στοιχεία ψυχοπαθητικής προσωπικότητας στον Μπ. Αναγνωστόπουλο, κατέθεσε ψυχίατρος – Πως «σκιαγράφησε» το προφίλ του κατηγορούμενου

Σημαντικά στοιχεία για το “προφίλ” του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εισέφερε σήμερα με την κατάθεσή της στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, η μάρτυρας -ψυχίατρος και ψυχολόγος, η οποία προτάθηκε από την πολιτική αγωγή, δηλαδή από την πλευρά της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας.

“Δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή” ειπε η μάρτυρας για τον κατηγορούμενο πιλότο, τον οποίο χαρακτήρισε ως άτομο χωρίς ενσυναίσθηση και με δυο διαταραχές, ναρκισσιστική και αντικοινωνική. Συνεχίζοντας η ειδικός είπε: “Η έλλειψη ενσυναίσθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα εχει επιπτώσεις στο παιδί στο μέλλον”.

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στη δολοφονία του σκυλιού της οικογένειας απο τον κατηγορούμενο. “Μετά σκοτώνει τον σκύλο, ο οποίος δεν ανήκε μόνο στη μάνα αλλά και στο παιδί, είχαν μεγαλώσει μαζί” ανέφερε η ψυχίατρος για να συνεχίσει: “Δείτε μετά την κηδεία της Κάρολαιν, πως κρατούσε το παιδί στην κηδεία επί τέσσερις ώρες. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό, δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτα δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Η ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν”.

Η ψυχίατρος – ψυχολόγος τόνισε ακόμη πως στον κατηγορούμενο διαφαίνεται ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή. “Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Τα άτομα αυτά έχουν απόλυτη συνείδηση για το τί κάνουν και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές γιατί τα πρόσωπα αυτά έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα”.

Πρόεδρος: Ποια είναι η επιστημονική σας κρίση για τις σχέσεις του ζευγαριού;

Μάρτυρας: Υπήρχε δυσκολία στη σχέση, αυτό ειναι εμφανές. Δεν προκύπτει όμως μια εν βρασμώ κατάσταση. Υπήρχε ένταση σίγουρα.

Ακόμη, η μάρτυρας στην κατάθεση της είπε για τον κατηγορούμενο: “Η έλλειψη ενσυναίσθησης σε αυτόν φαίνεται από πολλά στοιχεία (…) Δείτε μετά την κηδεία της Καρολαιν, πως φέρθηκε στη σοκαρισμένη μητέρα και μάλιστα ζήτησε και λεφτά για το φέρετρο… το πώς κρατούσε το παιδι στην κηδεία επί τέσσερις ώρες. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό, δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτα δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Η ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν”.

Πρόεδρος: Από τη μελέτη του ημερολογίου μπορείτε να διαγνώσετε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου είχε επιδράσει στη συμπεριφορά της Κάρολαιν;

Ψυχίατρος: Άκουσα αυτά που ανέφερε και η κ.Μυλωνοπούλου (σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού). Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Βλέπω στοιχεία κατάθλιψης στην Κάρολαιν, είναι συχνό φαινομενο σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη. Διακρίνεται μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όπως μια έφηβη και στη συνέχεια άρχισε να ανεξαρτητοποιείται. Μια νέα κοπέλα στα 20 θέλει να σπουδάσει, να βγει έξω και συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένη.

Πρόεδρος: Για την προσωπικότητα της τι μπορείτε να πείτε;

Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να αντιμετωπίσει την κρίση. Αν μπορούσε να μιλήσει με κάποιους ανθρώπους, στη μητέρα της, στους φίλους της, ίσως να ειχε προστατευθεί, να βοηθηθεί. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά πιστεύετε ;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεπαν. Γι αυτό και είχε δισταγμό…

Πρόεδρος: Αυτό που το ξέρετε;

Μάρτυρας: Μου το είπε η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία. Δεν το θέλαν ακόμα, δεν είχαν κάτι κατά του κατηγορουμένου. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Κάρολαϊν δεν ήθελε να μιλήσει.

Τέλος, κατά τη σημερινή διαδικασία η υπεράσπιση ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της κ.Μυλωνοπουλου διότι μεταξύ άλλων, όπως ειπώθηκε, έχει υποπέσει σε αντιφάσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες