Εγκλωβισμένοι για ώρες έμειναν οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» – Συγγνώμη από την Hellenic Train

Αντιμέτωποι με μία απίστευτη ταλαιπωρία ήρθαν οι επιβάτες που ταξίδεψαν με το «Λευκό Βέλος», την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Το τρένο δύναται να κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες, ωστόσο η αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 5:20 το απόγευμα της Πέμπτης από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και από τις 6 το απόγευμα σταμάτησε στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Η ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει πήρε ώρες και οι επιβάτες εξαγριώθηκαν. Κανείς δεν μπορούσε να τους ενημερώσει αν θα διανυκτέρευαν στην Αθήνα, ποιος θα κάλυπτε τα έξοδα ή αν θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Έτσι, έμειναν εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε καθώς το τρένο δεν κινείτο) και απίστευτης ταλαιπωρίας.

Παράλληλα, το συμβατικό τρένο των 19.22, που θα έπαιρνε και τους επιβάτες του “Βέλους”, ακινητοποιήθηκε και αυτό έξω από τους Αγίους Αναργύρους λόγω διακοπής ρεύματος και επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής.

Η ταλαιπωρία δεν είχε τέλος ειδικά για τους επιβάτες του “Λευκού Βέλους”. Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο ντιζελομηχανή που ρυμούλκυσε το τρένο στον σταθμό της Δεκέλειας. Εκεί αρχικά είπαν στους επιβάτες ότι θα τους παραλάβει άλλο τρένο, αλλά μετά κατάλαβαν ότι αυτό δεν θα γίνει καθώς το αλλο τρένο ήταν αυτό που είχε μείνει στους Αγίους Αναργύρους…

Έτσι οι υπεύθυνοι της αμαξοστοιχίας σε συννενόηση με την εταιρεία είπαν στους επιβάτες (γύρω μετά τις 8 το βράδυ) ότι θα έρχονταν ταξί μισθωμένα από την εταιρεία για να τους μεταφέρουν πίσω στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, όπως κατήγγειλε επώνυμα επιβάτιδα του τρένου (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) και πολλοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Στο μεταξύ, στον Σταθμό Λαρίσης, οι επιβάτες της συμβατικής αμαξοστοιχίας έζησαν το δικό τους μαρτύριο. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, ένα πούλμαν δεν ήταν αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ήταν πολύ περισσότεροι.

Να σημειώσουμε πως η απώλεια της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή, δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα δρομολόγια, όπως σε αυτά από και προς τη Χαλκίδα αλλά και στον Προαστιακό, που έμεινε εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενω η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε στις 22.10.

Ανακοίνωση της Hellenic Train

Η Hellenic Train ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών, αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές ενώ παράλληλα δήλωσε πως όλοι οι επιβάτες έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εταιρείας:

“Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών”.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες