Ειδικό Δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλος και δήλωσαν αθώοι

Αθώοι δήλωσαν κατά τη σημερινή τέταρτη συνεδρίαση που έκανε το Ειδικό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η συγκατηγορουμένη του πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Και οι δυο λαμβάνοντας το λόγο για να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου που ανέγνωσε η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες για τις οποίες δικάζονται.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος δικάζεται για κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, είπε για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί: «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και απολύτως καμία ευθύνη. Τα έγγραφα αυτά της μηνυτήριας αναφοράς του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκαν στη κ. Ράικου, πριν την αντικαταστήσει η κα Τουλουπάκη και η κ. Ράικου αποφάσισε να τα ενσωματώσει στην άλλη δικογραφία. Για την άλλη κατηγορία θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με τον λόγο μου κόντρα στο δικό τους, αλλά με το λόγο τους κόντρα στον δικό τους λόγο. Όσα είπαν στους εισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη και όσα είπαν στην προανακριτική επιτροπή στη Βουλή. Εκτός από τις αντιφάσεις τους, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα. Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς. Αν λες αλήθεια λες πάντα τα ίδια. Αν ψεύδεσαι ξεχνάς και επινοείς ψέματα».

Από την πλευρά της η Ε. Τουλουπάκη, ανέφερε: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές όσων που αποδίδονται», δήλωσε η πρώην Εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ενστάσεις από την πλευρά Παπαγγελόπουλου επί του κατηγορητηρίου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες