Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να αναλάβει εφέτης τις εκκρεμείς υποθέσεις της ανάκρισης για τη Novartis

Να περάσουν στα χέρια εφέτη υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης στο Πρωτοδικείο και αφορούν στην υπόθεση της Novartis, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πλιώτας.
Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε με έγγραφό του από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μοραΐτακη, να συγκαλέσει την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας, προκειμένου αυτή να ορίσει τον Εφέτη ή τους Εφέτες που θα αναλάβουν την ανακριτική έρευνα.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πλιώτας επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πολυδιάσπασης της έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία και κυρίως να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να κινηθεί άμεσα η ανακριτική διαδικασία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που ταλανίζει το δικαστικό και πολιτικό σύστημα.
Αρκεί να αναφερθεί ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis στην Ελλάδα, Κων. Φρουζής, αν και διώκεται εδώ και περίπου δύο χρόνια σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, εντούτοις δεν έχει κληθεί ακόμη σε απολογία στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Ακόμη, σε επίπεδο ανάκρισης εκκρεμεί το σκέλος εκείνο της έρευνας για τη Novartis που αφορά σε εικονικά τιμολόγια και έχει ως βασικό κατηγορούμενο εκδότη-διαφημιστή.
Δεν αποκλείεται, πάντως, εφόσον η Ολομέλεια Εφετών συγκληθεί και ορίσει τον εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει τις δικογραφίες της ανάκρισης για τη Novartis, να οριστούν και ακόμη ένας ή δύο δικαστές που θα τον συνδράμουν στο έργο του.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν με ανάλογες διαδικασίες, δηλαδή, κατόπιν σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών, στα χέρια πιο έμπειρων Εφετών έχουν περάσει σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε ανάκριση, όπως υπόθεση της τράπεζας Κρήτης, η υπόθεση της 17Ν, τα μαύρα ταμεία της Siemens, τα δομημένα ομόλογα, κ.ά.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες