Εισαγγελέας κατά ζεύγους Παπαντωνίου: Ζητά να δικαστούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος. Τον τελικό λόγο, ωστόσο, για το αν το ζεύγος Παπαντωνίου παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη, τον έχει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος ζητά να παραπεμφθεί το ζεύγος Παπαντωνίου σε δίκη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το οποίο αφορά σε ποσό ύψους 2.835.197 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να πήρε ο πρώην υπουργός από την γαλλική εταιρεία, «THALES NEDERLAND B.V».
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε τα συγκεκριμένα οικονομικά ωφελήματα, προκειμένου να ανατεθεί στην γαλλική εταιρεία το 2003 το έργο του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά τη δικογραφία της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός από κοινού με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, είχε μεταφέρει το παράνομο ποσό σε ελβετικές τράπεζες, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα. Ρόλο στη μεταφορά του ποσού αυτού σε ελβετικά τραπεζικά ιδρύματα, φέρεται να είχε επιχειρηματίας, φίλος του πρώην υπουργού. Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό, κατά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, ανέφερε πως πράγματι έβγαλε κατά τα έτη 2002 και 2003 στην Ελβετία και για λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου, περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Υποστήριξε, ωστόσο, πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα αυτά ήταν παράνομα και πίστευε πως αποτελούν νόμιμα εισοδήματα του φίλου του, πρώην υπουργού Άμυνας.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τον Οκτώβριο του 2018, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η σύμβαση για την αναβάθμιση έξι φρεγατών με την «THALES NEDERLAND B.V» ήταν επωφελής για το Δημόσιο.
Για την υπόθεση αυτή είχε, μάλιστα, προφυλακιστεί και η Σταυρούλα Κουράκου τον Οκτώβριο του 2018 μετά την απολογία της στην ανακρίτρια και τον Μάρτιο του 2019 αποφυλακίστηκε με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες