Εισαγγελέας στη δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Φύσσα – Δεν δόθηκε εντολή από την ηγεσία

«Ο Γ. Ρουπακιάς δεν είχε σχεδιάσει εκ των προτεραίων την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Μόνος του κινήθηκε και μόνος του προχώρησε χωρίς κάποιοι να τον συνδράμουν… Τέλεσε, ωστόσο, το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι αμυνόμενος», είπε σήμερα στη αγόρευση της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, αρχίζοντας την αγόρευσή της επί της ενοχής η μη των 68 κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος από τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ εκείνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του.
Η αγόρευση της εισαγγελέως ξεκίνησε με άδεια των ειδώλια των κατηγορουμένων, οι οποίοι στο σύνολό τους, πλην τεσσάρων εξ’ αυτών, επέλεξαν, να μην παρασταθούν στο ακροατήριο αλλά να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους. Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν και οι 16 άλλοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της άμεσης και της απλής συνέργειας στη δολοφονία.
Η πρόταση της εισαγγελέως για τους κατηγορούμενους της δολοφονίας Φύσσα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού όπως και των που αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας για το Γ. Ρουπακιά είπε να κηρυχτεί ένοχος, όπως κατηγορείται, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν τέλεσε το έγκλημά του όντας σε άμυνα.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Ρουπακιάς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν μόνος του στο όχημα και αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημά του.
«Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του» ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».
Κατά την εισαγγελέα ο Γ. Ρουπακιάς, δεν βρίσκονταν σε άμυνα εκείνο το βράδυ και δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Με βάση τα στοιχεία αυτά η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως κατηγορείται δηλαδή για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο.
Για τους λοιπούς 17 κατηγορουμένους της δολοφονίας Φύσσα, εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «πως δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά».
Κατά την εισαγγελέα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν υπήρχε σχέδιο διότι διαφορετικά «ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλεφώνα», ενώ δεν δόθηκε ούτε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του μουσικού.
Χαρακτηριστικά η εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν στοχοποιημένος…Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. … Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή; Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».
Έξω από το δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, είπε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;»

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες