Εισαγγελείς: «Η θέση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου μετά την αποχώρηση Πλιώτα να καλυφθεί από αντεισαγγελέα του ίδιου δικαστηρίου»

Από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καλυφθεί η θέση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου της χώρας μετά την αποχώρηση, τον ερχόμενο Ιουνίου, του κ. Βασιλείου Πλιώτα.

Αυτό ζητούν οι εισαγγελείς της χώρας, δια μέσου της Διοικητικής Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την επιθυμία τους τον ερχόμενο Ιούνιο η νευραλγικής σημασίας αυτή θέση -στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης – να καλυφθεί από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι από αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Η Πολιτεία «δεν πρέπει να παραγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς των εισαγγελικών λειτουργών»

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία Διοικητικής Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν την ευχή, που είναι και επιθυμία όλων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η άμεσα, προσεχώς, προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προκύψει από επιλογή μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Η Διοικητική Ολομέλεια επισημαίνει πως οι υπηρετούντες σήμερα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου «ανέρχονται σε ικανό αριθμό, διαθέτουν υψηλό κύρος, στέρεο νομικό υπόβαθρο γνώσεων, μακρά εμπειρία στην άσκηση των ειδικών καθηκόντων αρμοδιότητας εισαγγελικού λειτουργού, καθώς έχουν υπηρετήσει στο ευαίσθητο και σύνθετο πλαίσιο δράσης του Εισαγγελέα για σαράντα περίπου έτη».

Τέλος, η Διοικητική Ολομέλεια επισημαίνει πως η Πολιτεία «δεν πρέπει να παραγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς των εισαγγελικών λειτουργών» αλλά θα «πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ομοιόβαθμο των δικαστικών λειτουργών όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης και να μη αποθαρρύνει τους εισαγγελείς στο έργο τους, στερώντας τους την προσδοκία θεσμικής ανέλιξης μέχρι και την ανώτατη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες