Εισαγγελική έρευνα για ΜΚΟ HumanRights 360 μετά το πόρισμα Βουρλιώτη

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί πλέον η οικονομική δραστηριότητα στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360, για την οποία η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπό τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη εντόπισε στοιχεία κακοδιαχείρισης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών, η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου ξεκίνησε να διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση έχοντας ήδη στα χέρια της το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο φέρεται να γίνεται λόγος για κακοδιαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο .

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να βάλει στο «μικροσκόπιο» τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ ώστε να διαπιστώσει στη συνέχεια αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για τον ιδρυτή και τα στελέχη της οργάνωσης. Για τα πρόσωπα αυτά μάλιστα έχουν ήδη «παγώσει» οι λογαριασμοί τους καθώς φέρονται να υπάρχουν ενδείξεις για ιδιοποίηση μεγάλων ποσών.

Στο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής μάλιστα, γίνεται αναφορά σε οικονομικές δράσεις που φαίνεται να παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, κατά την Αρχή, συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες