Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μετά τη δημοσιοποίηση του συνόλου σχεδόν της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ένας θάνατος για τον οποίο διώκεται ποινικά και προφυλακίστηκε η μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν παραβίαση δικαστικού απορρήτου στην εν λόγω υπόθεση.

Επί της ουσίας, η έρευνα καταλαμβάνει όλους όσοι είχαν πρόσβαση στη δικογραφία λόγω της ιδιότητάς τους και διέρρευσαν το περιοχόμενό της, ήτοι καταθέσεις μαρτύρων κ.λπ. αλλά και πρόσωπα που μπορεί να λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί για τη διαρροή του κρίσιμου και απορρήτου αυτού υλικού. Ακόμη, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δοθεί η ποινική έρευνα καταλαμβάνει και όσους το επεξεργάστηκαν, δηλαδή δημοσιοποίησαν τις απόρρητες καταθέσεις παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Τι αφορά η εντολή που δόθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών

Συγκεκριμένα, η εντολή που δόθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια της προκαταρκτικής ερευνάς αφορά:

  • Τη διαπίστωση τυχόν παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία.
  • Τη διαπίστωση τυχόν αδικήματος ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση δικαστικού απορρήτου και
  • η διαπίστωση τυχόν παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Ν. Στεφανάτος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες