Εισαγγελική πρόταση για Novartis: Να παραπεμφθούν σε δίκη Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη και δυο ακόμη εισαγγελείς

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τρεις ακόμη εισαγγελείς, πρώην στελέχη της εισαγγελίας Διαφθοράς σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis, ζητεί με πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην πρότασή της, η οποία απαριθμεί 300 και πλέον σελίδες ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο κ. Παπαγγελόπουλος καθώς και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση της Novartis και απέστειλε τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή. Ακόμη, η κυρία Μετσοβίτου – Φουρλή ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη και η πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Η κατηγορία που η εισαγγελέας αποδίδει σε όλα τα παραπάνω πρόσωπα είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Το εν λόγω αδίκημα αφορά στους χειρισμούς της πρώην εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Ακόμη, με την εισαγγελική πρόταση ζητείται να μην εκδικασθεί το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Επίσης, απαλλακτική είναι η πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και για δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να μη γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ι. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Τον τελικό ωστόσο λόγο για το ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα ενώπιον Ειδικού Δικαστηρίου τον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες