Εκλογές Δικηγόρων: Άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας – 129 υποψήφιοι πρόεδροι

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα (Κυριακή 28/11), από τις 7 το πρωί έως τις 7 μ.μ. οι δικηγόροι όλης της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν νέους προέδρους και νέα Διοικητικά Συμβούλια στους 63 Δικηγορικού Συλλόγους της επικράτειας.
Συνολικά δικαίωμα ψήφου έχουν 44. 856 δικηγόροι και παραδοσιακά τα αποτελέσματα των δικηγορικών εκλογών, ειδικά στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο της χώρας, ερμηνεύονται ως μια αποτύπωση των όσων έπονται και στις εθνικές εκλογές.
Οι φετινές εκλογές ωστόσο έχουν μια ιδιαιτερότητα. Διεξάγονται υπό τη σκιά της πανδημίας και όπως είναι εύλογο αυτό που προβληματίζει τους συνολικά 129 υποψηφίους προέδρους Πανελλαδικά, είναι το θέμα της αποχής. Ακόμη, σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280. Οι νέες διοικήσεις που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες θα έχουν θητεία τεσσάρων ετών.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξάγεται σήμερα (Κυριακή 28/11) και αύριο Δευτέρα (29/11). Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50 συν ένα των ψήφων, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Συνήθως επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται στους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν τους περισσότερα μέλη, όπως Αθήνας, Θεσσαλονίκης, κ.ά. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο.
Οι υποψήφιοι για το ΔΣΑ
Για την ανάδειξη νέου πρόεδρου και νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα συμμετάσχουν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, τέσσερις συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου. Όσον αφορά στον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων στην Αθήνα αυτός ανέρχεται στους 288.
Στο ΔΣΑ δικαίωμα ψήφου έχουν 23.497 δικηγόροι οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 40 κάλπες (λόγω της πανδημίας). Οι κάλπες θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στην Στοά Βιβλίου, κ.ά.
Οι 11 συνδυασμοί οι οποίοι θα συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΔΣΑ, είναι:
1) Άμισθοι Μαχόμενοι Δικηγόροι (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
2) Με το Δικηγόρο (υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Αναστασόπουλος),
3) Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή (υποψήφιος πρόεδρος Αθανάσιος Καμπαγιάννης),
4) Νέα Εκπροσώπηση- Έμπρακτα Δίπλα στο Δικηγόρο (υποψήφιος πρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος),
5) Συμμετέχουμε – Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη – Παρίσταμαι Υπέρ – Επείγει – Δικηγορική Συνείδηση (υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Καλαντζόπουλος),
6) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων (υποψήφιος πρόεδρος Άγγελος Βρεττός),
7) Σύμπραξη Δικηγόρων (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
8) Ανατροπή – Κίνημα Δικηγόρων (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
9) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
10) Διεκδικώ Περισσότερα στην Πράξη και
11) Εργατικοί (υποψήφιος πρόεδρος Θέμης Σοφός).
Ακόμη, στις εκλογές του ΔΣΑ κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος κ. Βερβεσός, ο οποίος όμως υποστηρίζεται από το συνδυασμό «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο». Τέλος, ο αρχικά ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος Χαράλαμπος Κονδύλης, κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση και κατέρχεται με τον συνδυασμό «Διεκδικώ Περισσότερα στην Πράξη».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως – Πολλές προσαγωγές (εικόνες & βίντεο)
Τι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο – Οι δικαιούχοι
Κορονοϊός: Αρνητές υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι (εικόνες & βίντεο)
Ο καιρός αύριο Κυριακή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες