Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στις 12:00 – Βελτιωμένη η εικόνα σε Φωκίδα και Αργολίδα

Έκτακτη ενημέρωση θα γίνει στις 12:00 από εκπρόσωπο τύπου για τις δασικές πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Η πορεία των πυρκαγιών αυτή την ώρα

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, η οποία έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα έπειτα από τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς. Εκκενώθηκε χθες προληπτικά η βόρεια Ιτέα και οι κάτοικοι με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Μεγάλο θύμα της καταστροφής ο ελαιώνας της Άμφισσας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές.

ια την επιχείρηση κατάσβεσης της κινητοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνδράμοντας το έργο των 150 πυροσβεστών με 48 οχήματα και 4 πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα, Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς έχουν διαθέσει περισσότερες από 25 υδροφόρες και 10 χωματουργικά μηχανήματα για να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, Άμφισσας και Δελφών.

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας – Στη μάχη εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου, στην Αργολίδα. Η νύχτα ήταν δύσκολη καθώς ο άνεμος ήταν περιστροφικός με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνέχεις αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα υπάρχει μέτωπο και βόρεια και ανατολικά της περιοχής. Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει βόρεια από μεγάλο συγκρότημα σε πολύ κοντινή απόσταση και είχε περάσει από την βορεινή πευκόφυτη πλευρά στα εξωτερικά σπιτάκια. Εκεί επιχείρησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής, κάηκαν τα δένδρα ανάμεσα στους οικισκους και επεκτάθηκε νότια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τώρα νότια και η εικόνα που υπάρχει τώρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι αρκετά καλή. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις από 2 canadair στην περιοχή. Επιχειρούν σήμερα 19 οχήματα, 38 άτομα, 31 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ομάδες εθελοντών και 2 βυτιοφορα οχήματα του Δήμου Ερμιονίδας.

«Υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας. Για τους ενοίκους της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ο κ. Γεωργόπουλος είπε, ότι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η ίδια περιοχή είχε καεί το 2016 και είχε αναδασωθεί.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης, στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μοναστήρια.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπου χθες εκκενώθηκε προληπτικά το Δήλεσι, αλλά και στην Ηλεία, όπου εκκενώθηκε το χωριό Λάττα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σήμερα, σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες