Εκτέλεση Σκαφτούρου: Τα συμβόλαια θανάτου που είναι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών – Οι ομοιότητες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να βρεθούν οι δράστες της εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντοπίζουν ήδη ομοιότητες, σύμφωνα με το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανάμεσα στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου και σε εκείνες του Βασίλη Στεφανάκου, του Μανωλη Καραγιάννη, του Δημήτρη Μάλαμα και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Έτσι, στο «στόχαστρο» των αξιωματικών της Ασφάλειας έχουν μπει οι ομοιότητες του τρόπου δράσης των εκτελεστών της μαφιόζικης δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου με τέσσερα συμβόλαια θανάτου.

Η δολοφονία Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018

Η αρχή γίνεται με τη δολοφονία του αρχινονού Βασίλη Στεφανάκου έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι. Οι δράστες πυροβολούν 22 φορές και εξαφανίζονται με μοτοσυκλέτα.

Η δολοφονία Καραγιάννη τον Ιούνιο του 2018

Στις 27 Ιουνίου 2018, ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», δολοφονήθηκε με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα και βαρύ οπλισμό.

Η δολοφονία Μάλαμα τον Οκτώβριο του 2019

Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο σκοτώνεται και ο Δημήτρης Μάλαμας επί της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ.

Η δολοφονία Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβαζ δολοφονείται έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021. Οι δράστες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα, ενώ πυροβολούν τουλάχιστον 17 φορές.

Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Το προφίλ των δραστών

Υπήρξε επιχειρησιακός σχεδιασμός από τους δράστες, στενή παρακολούθηση των θυμάτων χρησιμοποιήθηκε μεγάλη δύναμη πυρός και χρησιμοποιήθηκαν δίκυκλα για τις επιθέσεις. Επίσης, παρά τα στοιχεία που βρέθηκαν στον χώρο των δολοφονικών επιθέσεων δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής μαφίας δεν αποκλείεται να εκτελούν αλλοδαποί, οι οποίοι στην συνέχεια διαφεύγουν από την χώρα.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες