ΕΛΑΣ δια πάσαν νόσο και… εργολαβία – Ένοπλοι φρουροί της… μπετονιέρας στα Εξάρχεια

Και εκεί που νομίζεις πως σε αυτή την χώρα τα έχεις δει όλα σχετικά με την διαχείρηση του προσωπικού της αστυνομίας, η πραγματικότητα έχει πάντα τον δικό της τρόπο να σε ξαφνιάζει!
Έτσι, λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ με όπλα στα χέρια και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, έλαβαν θέσεις… μάχης προκειμένου να γίνουν εργασίες σε κτίριο στην συμβολή των οδών Ζαϊμη και Τοσίτσα!
Αρχικά στην θέα των αστυνομικών, όλοι πίστεψαν πως εξελισσόταν επιχείρηση εκκένωσης στο σημείο, αλλά αντί αυτού, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, πως, «λόγω εργασιών στο οίκημα και υπό τον φόβο επίθεσης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζήτησε αστυνομική συνδρομή για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων».
Ποιος αξιωματικός, ποιος ταξίαρχος έδωσε αλήθεια την άδεια του ώστε τόσες δυνάμεις να φρουρούν -έως το πέρας των οικοδομικών εργασιών(!)- το συγκεκριμένο κτίριο, στην «καρδιά» της Αθήνας;
Με ποια λογική άνδρες της ΟΠΚΕ έπιασαν τις γωνιές φοβούμενοι επιθέσεις, επειδή παλαιότερα το κτίριο τελούσε υπο κατάληψη; Τα Εξάρχεια είναι ξένο έδαφος και χρειάζεται παρουσία ενόπλων για… οικοδομικές εργασίες; Ποιος είναι αυτός που επιβάρυνε το ήδη δύσκολο έργο των αστυνομικών με χαμαλίκι; Γιατί αυτό χαμαλίκι είναι, ούτε καν πάρεργο.
Αντί οι αστυνομικοί να βρίσκονται σε σημεία επιχειρησιακά κρίσιμα ή στο κυνήγι της παραβατικότητας στους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας, ανέλαβαν να προστατεύουν μια… μπετονιέρα ΜΗΝ τυχόν και γίνει επίθεση! Κύριοι, δεν πήγαν εργάτες στο… Ιράκ, στα Εξάρχεια πήγαν, που κατά τα άλλα «δεν αποτελούν πλέον άβατο».
Και για να μην παρεξηγηθούμε, κανείς δεν υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αφεθούν στις διαθέσεις «συντρόφων και αλληλέγγυων», αλλά όχι με στατική φύλαξη και κλείσιμο του δρόμου. Θα μπορούσαν να γίνονται περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα από άνδρες της ΔΡΑΣΗ και ένας άνδρας της ασφάλειας να επιτηρεί τις εργασίες, έτσι ώστε αν παραστεί ανάγκη να μεταβούν δυνάμεις στο σημείο.
Αλλά για να μην έγινε το αυτονόητο, κάτι παραπάνω θα ξέρουν όσοι κάνουν σχέδια επί χάρτου, αν και τελευταία δεν λες και επιτυχημένους τους σχεδιασμούς τους…

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες