Ελεύθερος ο υποτιθέμενος Λιβανέζος τρομοκράτης που συνελήφθη στη Μύκονο

Ουδεμία σχέση με αεροπειρατεία ή τρομοκρατία δεν είχε ο 65χρονο Λιβανέζος πολίτης που συνελήφθη στην Μύκονο ενώ βρισκόταν σε διακοπές. Ο άνδρας που βρέθηκε πρωταγωνιστής σε ένα fake new άνευ προηγουμένου, παρουσιάστηκε ως διαβόητος τρομοκράτης που αναζητούνταν από το 1987. Όπως προέκυψε ο 65χρονος άνδρας είναι δημοσιογράφος και μάλιστα έγκριτος στη χώρα του και συνελήφθη με ελλιπή στοιχεία. Επρόκειτο για… συνωνυμία και ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.
Το χρονικό της υπόθεσης
Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 65χρονος Λιβανέζος αφίχθη με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για υπόθεση τρομοκρατίας. Η υπόθεση αφορούσε αεροπειρατεία και ανθρωποκτονία το έτος 1985 και ομηρία το έτος 1987. Άμεσα ο άνδρας προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου. Την ίδια ημέρα κιόλας ξεκινάει αλληλογραφία των Ελληνικών και των Γερμανικών αρχών για την ταυτοποίηση του ατόμου αλλά δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν κατείχαν υλικό σήμανσης, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του αλλοδαπού. Την ίδια ημέρα και παρά το γεγονός πως δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ο άνδρας ο αντιεισαγγελέας Σύρου ζητά την σύλληψή του. Για το γεγονός ενημερώνεται ο αστυνομικός σύνδεσμο της Γερμανίας στην Ελλάδα όπου και αυτός διαπιστώνει έλλειψη στοιχείων. Τότε ξεκινά το δεύτερο μέρος της έρευνας. Την Κυριακή 22-09-2019, αραβόφωνο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας , με βάση το ερωτηματολόγιο αυτό πραγματοποίησε διερευνητική συνέντευξη του αλλοδαπού, στο Αστυνομικό Τμήμα Σύρου, από την οποία δεν προέκυψε ταύτιση του γενεαλογικού του δέντρου, με αυτό του αναζητούμενου προσώπου. Ταυτόχρονα, στον Γερμανό αστυνομικό σύνδεσμο χορηγήθηκαν αποτυπώματα και αντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου του αλλοδαπού, προκειμένου να αποσταλούν στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας. Το πρωί της Δευτέρας 19 του χορηγήθηκαν επιπλέον η βίζα και τα εισιτήρια της κρουαζιέρας, τα οποία ζητήθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της Γερμανίας για την μόρφωση σαφούς και πλήρους εικόνας. Παράλληλα, τόσο οι γερμανικές Αρχές, όσο και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ενημερώθηκαν άμεσα εγγράφως , τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 21-09-2019, για το περιεχόμενο εγγράφου της ελληνικής Πρεσβείας στον Λίβανο, σύμφωνα με το οποίο Λιβανέζος αξιωματούχος ενημέρωνε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός τυγχάνει έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και προφανώς ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω συνωνυμίας Δευτέρα 23-09-2019 το πρωί, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, υπόψη του οποίου τέθηκαν όλες οι παραπάνω νεότερες πληροφορίες, παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών, την 02 Οκτωβρίου 2019.
Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε από τις γερμανικές Αρχές ότι η αρμόδια γερμανική εισαγγελική Αρχή δεν θα αιτηθεί την έκδοση του αλλοδαπού, καθώς δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή του και δύναται να αφεθεί ελεύθερος. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, η οποία παρήγγειλε την παύση της κράτησής του.
Διαβάστε επίσης:
https://lawandorder.gr/Article/53283/gia-synonymia-kanei-logo-o-sylliftheis-sti-mykono-gia-tin-aeropeirateia-to-1985/

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες