Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι 13 κατηγορούμενοι για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ

Απολογίες για την υπόθεση οικονομικής απάτης στον ΕΟΠΠΥ, την οποία ερεύνησε η οικονομική αστυνομία, έδωσαν σήμερα σε ανακριτή Διαφθοράς, οι 13 κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους γιατροί, στελέχη εταιρειών κ.ά.
Αμέσως μετά τις απολογίες τους και οι 13 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας από τη δράση των κατηγορουμένων διαπιστώθηκε ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ. Την υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης είχε αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο χθες σε δήλωσή του για συλλήψεις χωρίς στοιχεία.
Τώρα, σε σημερινή του δήλωση μετά το πέρας των απολογιών των κατηγορουμένων ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των φερομένων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και από τον ΕΟΠΥΥ ως διευθυντών-αρχηγών εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι, κατά τους καταγγέλλοντες, ήταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κακουργηματικής απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξεπλύματος) και της παράβασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Από την πρώτη στιγμή ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι δικηγόροι του γραφείου μας διαπίστωσαν ότι αυτή η υπόθεση, η οποία παρανόμως ήρθε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ήταν μια ιδιαίτερα διογκωμένη υπόθεση με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία, η οποία δεν θα άντεχε στην επεξεργασία της κατά το στάδιο της τακτικής ανακρίσεως ούτε από Εισαγγελείς ούτε από τακτικούς Δικαστές.
Σήμερα ο επικεφαλής του Τμήματος Γνωμοδοτήσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Εισαγγελέας κ. Ελευθεριάνος και η Ανακρίτρια Διαφθοράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος Πρωτοδικών και ήδη Εφέτης κα Σιδέρη, με ομόφωνη απόφασή τους αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους και τους 13 κατηγορουμένους και να επιβάλουν περιοριστικούς όρους μόνο σε τρεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η ατυχής επιλογή των τελευταίων ετών να δημιουργούνται εντυπωσιακές δικογραφίες με εντυπωσιακές διώξεις εις βάρος αθώων πολιτών (πχ περίπτωση Ριχάρδου) δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε καθεστώς, να αντέξει τη βάσανο της Τακτικής Δικαιοσύνης και να δημιουργείται με αυτήν ένα κλίμα ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών έναντι των διωκτικών αρχών που είναι καταστροφικό για μια δημοκρατία, όπως η Ελληνική, όπου οι διωκτικές αρχές υποτάσσονται στη Δικαιοσύνη και δεν πρέπει να προσπαθούν να την ποδηγετήσουν, πολλές φορές καθοδηγούμενες από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους».
Διαβάστε και:
Αποκλειστικό L&O: Οι διάλογοι που «καίνε» το κύκλωμα με τις παράνομες συνταγογραφήσεις του ΕΟΠΥΥ
Η «μεγάλη ζωή» της συμμορίας που έκλεβε τον ΕΟΠΥΥ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες