Η Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΝΑΣΠΑ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025, στις 16:00, στην Παλαιά Βουλή (πλατεία Κολοκοτρώνη).
Η κινητοποίηση συνδιοργανώνεται από δεκατρία σωματεία εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη θεσμικών, οικονομικών και υπηρεσιακών ζητημάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων,
το Σάββατο 11 Οκτώβρη 2025 και ώρα 4 μ.μ. βρισκόμαστε μαζί με τις οικογένειές μας στην παλαιά βουλή (πλατεία Κολοκοτρώνη), στη συγκέντρωση/διαμαρτυρία που συναποφάσισαν και συνδιοργανώνουν 13 σωματεία εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών.
Τα αιτήματα – διεκδικήσεις της διαμαρτυρίας μας είναι:
- Λέμε όχι σε νομοσχέδια που διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
- Λέμε όχι στην σταδιοδρομική απαξίωση των στελεχών – Όχι στο Σώμα Υπαξιωματικών.
- Απαιτούμε πραγματική αναβάθμιση των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών.
- Απαιτούμε αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλους τους Αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών.
- Ζητάμε την κατάργηση του νόμου υφαρπαγής της περιουσίας των Ε.Δ.
- Λέμε όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό των Μετοχικών μας Ταμείων.
- Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών και των οικογενειών τους.
- Απαιτούμε πραγματικές και αξιοπρεπείς αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
- Απαιτούμε την επαναφορά 13ου και 14ου μισθών και συντάξεων και την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.
- Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ε.Δ. και των οικογενειών τους.
Να μην λείψει κανείς.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ντίγκος Νικόλαος
Ο Γεν. Γραμματέας
Φωτιάδης Τριαντάφυλλος»