Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ρουκέτες» κατά Σεβαστίδη

Στην αντεπίθεση περνάει η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή την κίνηση του προέδρου της Ένωσης Χρ. Σεβαστίδη να καλέσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία δικαστές και εισαγγελείς. Η πλειοψηφία των μελών της ΕΔΕ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΔΕ για μονομέρεια αλλά και για λογοκρισία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σεβαστίδης είχε καλέσει δικαστές και εισαγγελείς να τοποθετηθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία για το εάν επιθυμούν άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών μέχρι και την 15η Ιουλίου στην Ένωση και για το εάν συμφωνούν με το αίτημα που κατέθεσαν τα μέλη της πλειοψηφίας για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΔΕ με δικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, η σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία των εννέα μελών της Ένωσης για τις ενέργειες αυτές του κ. Σεβαστίδη αναφέρει:
«Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ – ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Η χθεσινή μονομερής απόφαση του Προέδρου της ΕΔΕ περί διενέργειας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης, με την οποία επιχειρεί κατά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού να καταργήσει τα Συλλογικά Όργανα της ΕΔΕ και το ισχύον Αντιπροσωπευτικό Σύστημα Λειτουργίας της Ενώσεως, καθώς και η λογοκρισία, που ασκήθηκε σήμερα στην πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου καθότι η χθεσινή ανακοίνωση των ομάδων του ΔΣ δεν αναρτήθηκε ούτε στην ιστοσελίδα της Ενώσεως, ούτε και απεστάλη με newsletter στα e-mail των συναδέλφων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας, αποδεικνύει πλέον τους ισχυρισμούς μας για το πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕ «ευαγγελίζεται» τις εκλογές της Ενώσεως:
«Οραματίζεται», λοιπόν, μια εκλογική διαδικασία στην ΕΔΕ, όπου τις εκλογές θα διενεργεί ο ίδιος, Εφορευτική Επιτροπή θα είναι ο ίδιος και τα αποτελέσματα θα εξάγει, επίσης, ο ίδιος.
Επί της ουσίας:
Αποτελεί κάτι το θεσμικά αδιανόητο να επιχειρεί αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Ενώσεως μέσω μιας μονομερούς αντικαταστατικής δημοσκόπησης, που διεξάγει, να παρέμβει στο αποτέλεσμα μιας καθόλα νόμιμης απόφασης, που ελήφθη, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της χώρας, εκλεγμένους επί σειρά πολλών ετών στο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαχρονικά έχει σταθεί απέναντι στις, κατά καιρούς, καταστάσεις περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που έχουν σαν στόχο την κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Και ο Πρόεδρος της σήμερα παραδίδει μαθήματα τέτοιων μεθόδων ευελπιστώντας, ότι, υπό την πίεση, όπως εσφαλμένα πιστεύει, του Εκλογικού Σώματος των συναδέλφων, στο πλαίσιο μιας αδιαφανούς διαδικασίας και μιας τακτικής, που μας προσβάλλει όλους ως Δικαστές και Εισαγγελείς, θα κατορθώσει να παρέμβει στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση και στις αποφάσεις των Καταστατικών Οργάνων της ΕΔΕ, στοχεύοντας μια για πάντα στην κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στην Ένωση και όλων των Καταστατικών της Οργάνων.
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα βαδίζει σύμφωνα με το Καταστατικό και τα θεσμοθετημένα της Όργανα.
Σεβόμαστε κάθε άποψη, οι πράξεις, όμως, όλων μας θα κριθούν μόνο στις Εκλογές από σύσσωμο το Δικαστικό Σώμα και σύμφωνα με όσα ο Νόμος ορίζει.
ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ
Σαλάτας Νικόλαος, Εφέτης
Βεργώνης Στάθης, Αντεισαγγελέας Εφετών
ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ
Λυμπερόπουλος Τάκης, Εφέτης
Κώνστα Ελευθερία, Εφέτης
Φούκας Δημήτρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Στενιώτη Μαργαρίτα, Εφέτης
Βουλγαρίδης Κων/νος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Κομπολίτης Γρηγόρης, Ειρηνοδίκης».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες