Εντολή εισαγγελέα για διερεύνηση του ηχητικού με τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή

Αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα αναζητεί πλέον ο εισαγγελέας στην υπόθεση της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Μια συνομιλία που έχει καταγραφεί ηχητικά και η οποία διαβιβάστηκε από την Βουλή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευ. Ιωαννίδη ο οποίος και διέταξε την έρευνα.
Ειδικότερα, ο κ. Ιωαννίδης αφού μελέτησε τα στοιχεία που παρέλαβε έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας. Πρώτα όμως θα πρέπει να ελεγχθεί αν:
– Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι γνήσιο και αν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού.
– Η συνομιλία καταγράφηκε στην Ελλάδα. Και αυτό διότι φέρεται να έγινε στην Κύπρο, κάτι που αν ισχύει η επίμαχη πράξη διέπεται από δίκαιο άλλης χώρας.
– Νομιμοποιείται η χρήση της επίμαχης συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.
Τέλος, να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσα ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς στο περιβόητο ηχητικό δεν είναι αντίστοιχα με όσα είχε καταθέσει ο ίδιος στην προανακριτικής Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis και τις τυχόν ευθύνες του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες