Εντυπωσιακές εικόνες από τη συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Spartan Spear» μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Β-52 της Bomber Task Force της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε αποστολή συνοδείας και μία ομάδα τερματικής καθοδήγησης πυρών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων από το αεροσκάφος Β-52 με κατάδειξη από την ομάδα τερματικής καθοδήγησης πυρών της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

H «Spartan Spear» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, και συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας και συνοχής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες