Επιστημονικοί φορείς: Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους κλάδους των επιστημόνων ζητούν σύσσωμοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας. Σκοπός της συνάντησης θα πρέπει να είναι ακόμη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων, το να δοθούν και άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα αυτά.
Ειδικότερα, στην επιστολή τους προς τον κ. Μητσοτάκη, οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων που εκπροσωπούν περίπου 350.000 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες επισημαίνουν ότι «… στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου οι αρνητικές επιπτώσεις της ενεργούν πολλαπλασιαστικά, η στήριξη της Κυβέρνησης υπολείπεται μέχρι στιγμής της στήριξης που παρείχε στους λοιπούς πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους…»
Με την επιστολή περαιτέρω δηλώνεται, ότι: «… η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία επιβάλλεται είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά».
Την επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφουν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων, Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες