Επίθεση κατά Γερμανών στο Μυλοπόταμο Κρήτης: Έρευνα κατά απόλυτη προτεραιότητα, ζητεί ο Ντογιάκος

Να διεξαχθεί έρευνα κατά απόλυτη προτεραιότητα και να διαλευκανθεί πλήρως το όλο περιστατικό με την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης, ζήτησε με παραγγελία του προς την αρμόδια ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η παρέμβαση αυτή του πρώτου τη τάξει εισαγγελικού λειτουργού της χώρας, εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει: «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Τι επισημαίνει ο κ. Ντογιάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος στην σχετική παραγγελία του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η καταγγελλόμενη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Δε παραλείπει δε, ο κ. Ντογιάκος να επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Η εντολή για διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες για τα εξής αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες