Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Προσφορά 10 πυροσβεστικών οχημάτων σε Πολιτική Προστασία – Πυροσβεστική

Δέκα νέα υδροφόρα οχήματα 4Χ4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος παρέδωσε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με την κίνηση αυτή, υλοποιείται η δέσμευση που ανέλαβε να διαθέσει τα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματός της για τη θεραπεία των πληγών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού και την ενίσχυση της πυροπροστασίας στη χώρα μας.

Δέκα νέα υδροφόρα οχήματα 4Χ4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος παρέδωσε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με την κίνηση αυτή, υλοποιείται η δέσμευση που ανέλαβε να διαθέσει τα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματός της για τη θεραπεία των πληγών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού και την ενίσχυση της πυροπροστασίας στη χώρα μας.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, καθώς και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο Μάρτων Σίμιτσεκ, εκτελεστικός γενικός συντονιστής και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γεώργιος Μυλωνάκης, γενικός γραμματέας της Βουλής, ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και οι Κωστής Κοντογιάννης και Θοδωρής Παπαπετρόπουλος, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαρίστησε θερμά την Επιτροπή και προσωπικά την πρόεδρό της, για την ιδιαίτερου συμβολισμού πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως «είναι μια προσφορά που αποδεικνύει τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Γιατί η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγισή μας. Βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα.

Οι προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Γιατί η διαχείριση κινδύνου από φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν φορέα. Οι μεγάλες προκλήσεις διαχρονικά απαιτούν κοινή δράση. Απαιτούν τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Απαιτούν φορείς και Πολιτεία να συνδράμουν ο ένας τον άλλον, όπως κάνει σήμερα η Επιτροπή “Ελλάδα 2021″».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, η γενναιόδωρη αυτή προσφορά ενισχύει τις δυνατότητες πυρόσβεσης της χώρας, «δίνοντας στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος τη δυνατότητα να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά. Να βρίσκονται στο πλευρό κάθε πολίτη και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος».

Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε στις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα πέρυσι το καλοκαίρι, σημειώνοντας: «Τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές. Συνεπείς με τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε, ευχαριστώντας για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία κι ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” για την πρωτοβουλία αυτή. Τα οχήματα αυτά είναι δοκιμασμένα, με σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες και θα αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στον στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε τη δωρεά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες