Έρχεται μονάδα παραγωγής τανκς στην Ελλάδα – Οι υποψήφιες πόλεις για το εργοστάσιο

Θετικές εξελίξεις στα αμυντικά δρώμενα της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν ώστε να ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με την γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman, για την κατασκευή μονάδα παραγωγής αρμάτων Leopard.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά έως τώρα, η Ελλάδα συζητά για μονάδα παραγωγής του καλύτερου τανκ της Γερμανικής βιομηχανίας αρμάτων μάχης, τα οποία διαθέτουν πάνω από 20 χώρες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους ευρωπαϊκές.
Οι υποψήφιες πόλεις
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η χώρα μας θα αποφασίσει το αμέσως επόμενο διάστημα για το που θα στηθεί η μονάδα παραγωγής και αναβάθμισης -αρχικά- των Leopard και στη συνέχεια και άλλων οπλικών συστημάτων και αρμάτων, εντός της ελληνικής επικράτειας, με πληροφορίες να θέλουν είτε τον Βόλο, είτε τη Θεσσαλονίκη για επικρατέστερες περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της με την αναβάθμιση των 700 ελληνικών Leopard που διαθέτει ο στρατός ξηράς, με το κόστος να αναμένεται να φτάσει το 1 δις ευρώ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες