Εθνική Πινακοθήκη: Στο μικροσκόπιο το DNA του «ελαιοχρωματιστή», για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες κλοπές

Επεκτείνεται η αναζήτηση, μέσω DNA, της πιθανής δράσης του 49χρονου ελαιοχρωματιστή και σε άλλες κλοπές έργων τέχνης, κ.λπ., τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη, σε βάρος του δράστη της κλοπής των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, από την Εθνική Πινακοθήκη, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση του πλαφόν της ποινής που θα του επιβληθεί.
Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες και σύντομα τα κλαπέντα έργα τέχνης επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη.
Αναλυτικότερα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της κλοπής των πινάκων, με διάταξή του, ζητά την λήψη DNA από τον 49χρονο, προκειμένου να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές εάν τυχόν, ο καθ’ ομολογία δράστης, έχει εμπλοκή και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών ή διαρρήξεων (έργων τέχνης, χρηματικών ποσών, κ.λπ.), τόσο εντός Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό.
Ακόμα, μετά την εκτίμηση της αξίας των δύο πινάκων, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, σε βάρος του καθ΄ ομολογίαν δράστη. Έτσι, λόγω του ποσού της αξίας των έργων τέχνης, θα αλλάξει και το πλαίσιο ποινής. Και, η προβλεπόμενη σήμερα ποινή η οποία ήταν κάθειρξη έως10 ετών, θα αναβαθμιστεί μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη, σε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.
Εξάλλου. αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των κλαπέντων πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη.
Όπως έγινε γνωστό, ο ανακριτής ήδη έχει συγκεντρώσει τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Εθνική Πινακοθήκη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες