Εβδομάδα Ιππικού – Τεθωρακισμένων με μουσειακά άρματα και άλογα (Εντυπωσιακές εικόνες & βίντεο)

Από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο Όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς του Όπλου στους αγώνες του Έθνους, καθώς και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των αρμάτων μάχης στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων καθώς και ιστορικών οχημάτων, παρέλαση και επίδειξη Ουλαμού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ, διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων και στατική επίδειξη μουσειακών τεθωρακισμένων οχημάτων και Αρμάτων Μάχης – οχημάτων Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Ωρωπού Γεώργιος Απ. Γιασημάκης, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διευθυντής της διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί του Όπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μαθητές των γενικών λυκείων Σκάλας Ωρωπού, Ψαχνών Ευβοίας και Αυλώνα καθώς και οικογένειες επισκέφθηκαν το στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη», όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πολεμικού παιγνίου ΙΑΝΟΣ, των εξομοιωτών οδήγησης, των εξομοιωτών βολής και στο μουσείο αρμάτων, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη αρματικού δυναμικού.

Τέλος τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς», παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου – ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών – και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Στην ημερίδα παρέστησαν, επίσης, μέλη του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μακρής ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο ειδικός επιστήμονας, διδάσκων πολιτική Ιστορία στη ΣΣΕ, Δημήτριος Μαλέσης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Πλουμίδης, ο υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ειδικός επιστήμονας και διδάσκων στρατιωτική Ιστορία στη ΣΣΕ, υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, ο επίκουρος καθηγητής στρατιωτικής Ιστορίας στη ΣΣΕ, αντισμήναρχος ε.α. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Ιωάννης Κωστούλας και ο διοικητής της Ίλης Ιππικού, ταξίαρχος Δημήτριος

Στεργίου – Καψάλης. Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο ομότιμος καθηγητής στρατιωτικής Ιστορίας στη ΣΣΕ, υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης και ο επίκουρος καθηγητής πολιτικής Ιστορίας στη ΣΣΕ, Νικόλαος Τόμπρος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες