36 C
Athens
36.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
More

  Η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου – Δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο


  Την πληροφορία ότι η Εύα Καϊλή δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστικό συμβούλιο έκανε γνωστή, μέσω Twitter, ο δημοσιογράφος Jack Parrock που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τις 22 Δεκεμβρίου αναβάλλεται η ακρόασή της, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι τότε.

  Σημειώνεται ότι οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ.

  Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό. Οι έρευνες των Βέλγων διευρύνονται και αναζητούν την διαδρομή των χρημάτων, προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που φέρεται να έστησαν την υπόθεση, και χρηματίστηκαν.

  Η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

  Σημειώνεται, δε, ότι η Εύα Καιλή και ο συζύγός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.

  Το γεγονός, πάντως, ότι χθες, Τρίτη (13/12) η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας.

  Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου γίνεται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς, κατά πληροφορίες, να είναι απαραίτητη η παρουσία της κυρίας Καϊλή καθώς η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή φερόταν να ετοιμάζεται να ζητήσει αναβολή της απόφασης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με το επιχείρημα ότι λόγω απεργίας του συνδικάτου των αστυνομικών υπαλλήλων δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της από τις φυλάκες στον χώρο που συνεδριάζει το προδικαστικό συμβούλιο.

  Σημειώνεται ότι το προδικαστικό συμβούλιο αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί την έρευνα, δεν έχουν ξαναδεί τα χαρτιά με τους δικηγόρους υπεράσπισης να αγορεύουν για τους πελάτες τους.

  Τα κριτήρια, δε, για το αν η Εύα Καϊλή και τα άλλα τρία άτομα που έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν υπό κράτηση είναι τρία.

  • εάν κριθούν ύποπτοι φυγής,
  • εάν κριθούν ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και
  • εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τα ίχνη τους προκειμένου να αθωωθούν στο δικαστήριο.

  Όσο για τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας του Βελγίου είναι τρία έως πέντε έτη φυλάκισης, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, δηλαδή και η παθητική δωροδοκία – δωροληψία και η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

  Η θέση της Εύας Καϊλή

  Η ίδια η Ευρωβουλευτής μέσω των συνηγόρων της δηλώνει αθώα και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τα έφερε ο σύντροφός της και, μάλιστα, όταν το έμαθε, ρώτησε ποιανού είναι και αφού πήρε την απάντηση ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπό, ζήτησε να απομακρυνθούν.

  Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την πλευρά της Ελληνίδας Ευρωβουλευτήτα χρήματα δόθηκαν στον πατέρα της και ήταν αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή του έξω από το ξενοδοχείο των Βρυξελλών όπου συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου πριν τελικά να αφεθεί ελεύθερος.

  «Όταν έχει κάποιος τόσα χρήματα μπορεί και να μην είναι ύποπτο. Θα κριθεί από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει, δημιουργούνται όμως σκέψεις και γι’ αυτό κρατείται. Κανείς δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ, δεν έχουν μυρωδιά, μπορεί να είναι και από το Κατάρ και από άλλη πηγή. Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Καϊλή είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται δεν είναι ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει ξέπλυμα και άρα δεν υπάρχει κατηγορία» λέει η πλευρά της Εύας Καϊλή.

  Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο

  Εντωμεταξύ λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση του προδικαστικού συμβουλίου από τις βελγικές αρχές δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τις βαλίτσες και τα κουτιά στα οποία είχαν βάλει η Εύα Καϊλή και ο πατέρας της τα περίπου 750.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ