23.3 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
More

  ΕΥΠ: Ποια είναι η Ρωσίδα κατάσκοπος από το… Παγκράτι – Πώς έφτασαν στα ίχνη της  Το βασικό ερώτημα από το κατασκοπευτικό θρίλερ με την «Μαρία Τσάλλα» είναι γιατί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επέλεξε, σε μια κίνηση που μόνο συνηθισμένη δεν είναι, να «κάψει» την Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα. Η απάντηση έρχεται από την… Σλοβενία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μαρία Τσάλλα» ήταν η κατάσκοπος που είχε αναλάβει να δίνει όνομα και οντότητα στους «illigals» που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.


  Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το «ξήλωμα του πουλόβερ» ξεκίνησε από τη Βρετανία. Εκεί δόθηκε το πρώτο χτύπημα στην ομάδα της Σμίρεβα. Το τελειωτικό χτύπημα, ωστόσο, έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σλοβενία όπου οι αρχές της χώρας συνέλαβαν το «ταίρι» της «Μαρίας Τσάλλα».

  Όταν έγινε γνωστό, εκείνη κινητοποιήθηκε και επιχείρησε να αφήσει τα πάντα πίσω της και να διαφύγει αφού αντιλήφθηκε πως σύντομα ο κλοιός θα σφίξει και γύρω από την ίδια. Οι Ρώσοι την απομακρύνουν αμέσως. Η ταυτότητά της, το μαγαζί, ο αγαπημένος της στην Ελλάδα «σβήνουν» με ταχύτητα αστραπής.

  Η Ιρίνα Αλεξάνδροβα Σμίροβα πλέον ζητά να της κρατήσει για λίγο το μαγαζί μια συνεργάτης της και στις 4 Ιανουαρίου γυρνάει στη Μόσχα, όπου μετατρέπεται μαζί με τον νόμιμο σύζυγό της σε πολίτες «φαντάσματα» με νέα στοιχεία.

  Μετά τον πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτατες πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, υπήρχαν φόβοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι οι μυστικές ρωσικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει σε ξένα κράτη και υπηρεσίες. Ήδη από το καλοκαίρι του 2022 αποκαλύφθηκαν σε χώρες της Ευρώπης, πράκτορες illegals.


  Οι πράκτορες αυτοί έχουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, έναν πολυδιάστατο και κομβικό ρόλο. Συλλέγουν πληροφορίες, δημιουργούν δίκτυο πηγών και έχουν την ικανότητα να χειραγωγούν άτομα αλλά και να στοχεύουν στο κομμάτι της προπαγάνδας, πράγμα το οποίο έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν.

  Tα τελευταία παραδείγματα που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια, από πράκτορες illegals ήταν:

  • τον Ιούνιο 2022 στη Χάγη της Ολλανδίας,
  • τον Αύγουστο 2022 στη Νάπολη της Ιταλίας,
  • τον Οκτώβριο 2022 στη Νορβηγία και
  • και βέβαια τον Δεκέμβριο 2022 στη Σλοβενία

  Αρμόδιες πηγές της ΕΥΠ, αναφέρουν πως ήθελαν να «κάψουν» της ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου για δύο λόγους:

  προκειμένου να μην προλάβει να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και
  στην περίπτωση που είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών και πηγών, να τελείωναν όποιες ενέργειες είχαν ενδεχομένως ξεκινήσει.

  Ο «αγνοούμενος»… σύζυγος

  Η «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται πως ήταν παντρεμένη με Ρώσο που δρούσε και αυτός ως πράκτορας στη Βραζιλία με το όνομα Daniel Campos και κάποια στιγμή ανακλήθηκε. Ο Daniel Campos προφανώς για να δείχνει πως έχει μία φυσιολογική ζωή, διατηρούσε σχέση στη Βραζιλία με μία γυναίκα η οποία, όταν αυτός εξαφανίστηκε, τον δήλωσε ως αγνοούμενο, αναρτώντας σχετικές ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Campos είχε πει στην ανυποψίαστη Βραζιλιάνα ότι πηγαίνει στη Μαλαισία, όμως, λόγω της μετέπειτα εξαφάνισής του, εκείνη ανησύχησε και άρχισε να τον αναζητά. κάτι που φυσικά έκανε ακόμα πιο εύκολο τον «κάψιμο» και για εκείνον.

  Πώς έστησε τη ζωή της ως… Ελληνίδα

  Όπως διαπιστώθηκε, η Ρωσίδα κατάσκοπος, είχε φτάσει στη χώρα χρησιμοποιώντας διαβατήριο της Λατινικής Αμερικής και αμέσως το 2018 εξέδωσε την επίμαχη ληξιαρχική πράξη γέννησης με στοιχεία βρέφους, το οποίο γεννήθηκε και πέθανε το 1991. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το εν λόγω έγγραφο έφτασε σωστό στο Αλιβέρι, από όπου κι εκδόθηκε.

  Στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αναγράφεται μεταξύ άλλων, ως τόπος γέννησης το Μαρούσι, η ελληνική της ιθαγένεια, η ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας στις 21/12/2018, το όνομα της μητέρας της Αναστασία, ενώ ήταν αγνώστου πατρός. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να παρουσιάστηκε τότε με μία γυναίκα δικηγόρο, η οποία ανέφερε ότι την φιλοξενούσε.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επί πέντε χρόνια φαίνεται ότι προετοίμαζε το έδαφος θέλοντας να δείξει ότι είχε μια φυσιολογική ζωή, συνάπτοντας σχέση με Έλληνα ιδιοκτήτη φροντιστηρίου. Ο ίδιος, όπως και η υπάλληλος που απασχολούσε από τον Δεκέμβρη στο μαγαζί με πλεκτά που είχε ανοίξει το 2020, στην οδό Αρριαννού στο Παγκράτι, δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για την πραγματική της ταυτότητα. «Ξαφνικά είδαμε πριν δυο μέρες – τρεις, ένα μικρό φορτηγάκι ήρθε, τα μαζέψανε στα γρήγορα τα πράγματα και εξαφανίστηκαν», λέει ένας κάτοικος της περιοχής. ένας άλλος αναφέρει ότι το μαγαζί του θυμόταν, «πότε άνοιγε πότε δεν άνοιγε».

  Η νεαρή υπάλληλος της, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τη σχέση που είχαν αναφέροντας πως πριν εξαφανιστεί της είπε ότι θα έφευγε για ένα ταξίδι αναψυχής. «Φυσικά τα χαρτιά της εδώ στην Ελλάδα λένε Μαρία Τσάλλα, έχει χαρτιά από ελληνική ταυτότητα, έμενε μόνη της με τον γάτο της. Δεν ήξερα πού έμενε πριν, δεν είχε αναφερθεί, είχαμε μόνο επαγγελματική σχέση, τίποτα άλλο, ήξερα ότι μίλαγε αγγλικά στα οποία συνεννοούμασταν, γαλλικά και ήξερα ότι μιλούσε και άλλες γλώσσες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Ακόμα και το κουδούνι στην πολυκατοικία που έμενε, πάνω από το μαγαζί της έγραφε το όνομα Μαρία Τσάλλα, ενώ η ίδια ασχολείτο από το 2019 και με την φωτογραφία. Παράλληλα, προκύπτει πως ταξίδευε συνεχώς σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ φέρεται να είχε ταξιδέψει και στο εξωτερικό.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ