Φιλιππίνες: Το ηφαίστειο Τάαλ «βρυχάται» – Οι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο, συγκλονιστικά βίντεο

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανέβασε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Τάαλ, κοντά στη Μανίλα, εξαιτίας της «αυξημένης δραστηριότητας» που παρατηρείται.

Το Ινστιτούτο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 3 της πενταβάθμιας κλίμακας, αφότου από το ηφαίστειο άρχισε να υψώνεται στήλη καπνού και καταγράφηκαν σεισμικές δονήσεις γύρω στις 7.22 π.μ. (τοπική ώρα).

Στο ηφαίστειο, που βρίσκεται στην επαρχία Μπατάνγκας, 66 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας, καταγράφηκε μια «περιορισμένης έκτασης φρεατομαγματική έκρηξη, ακολουθούμενη από συνεχόμενη φρεατομαγματική δραστηριότητα που προκάλεσε εκτόξευση καπνού σε απόσταση 1.500 μέτρων και συνοδεύτηκε από ηφαιστειακούς σεισμούς», αναφέρει το Ινστιτούτο.

Φόβος για «διαδοχικές εκρήξεις»

«Η εισβολή μάγματος» στον κύριο κρατήρα «μπορεί να οδηγήσει στη συνέχεια σε διαδοχικές εκρήξεις», προειδοποίησαν οι ειδικοί.

Το Ινστιτούτο συνέστησε στους κατοίκους να μείνουν μακριά από το ηφαίστειο, ενώ προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από αυτό.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο:

Το ηφαίστειο Τάαλ, ένα από τα πιο ενεργά στις Φιλιππίνες, εξερράγη για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2020, εκτοπίζοντας περίπου 380.000 κατοίκους και προκαλώντας.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες