29.5 C
Athens
29 C
Thessaloniki
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
More

  Φίλης: «Η Ιεραρχία καλύπτει όσους παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς, αλλά την ενοχλεί το χιούμορ»


  Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της άσκησε σκληρή κριτική στον Ηλία Μόσιαλο για ποστάρισμα που έκανε στα social media, στο οποίο είχε μέσα τον κορονοϊό μαζί με την εκκλησία.
  Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με δήλωσή του στάθηκε στο πλευρό του καθηγητή.
  Κάνοντας παράλληλα κρητική και στη στάση που διατηρεί η Εκκλησίας της Ελλάδος στην πανδημία.
  «Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η “ιερή οργή” που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει:
  «Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής “πνευματικών”, οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις “θεόπνευστες” συμβουλές τους.
  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) “καταπίνει την κάμηλο” του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της».
  «Καθημερινό και προκλητικό φαινόμενο οι “αμάσκωτοι” Ιεράρχες»
  Συνεχίζοντας την κριτική του αναφέρει: «Κι αντί να υιοθετεί ιδία βουλήσει τα ενδεικνυόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα, διαπραγματεύεται δυο χρόνια με τη “Δεξιά του Κυρίου”, εξαιρέσεις από τις ρυθμίσεις ή την κατά το δυνατόν χαλαρότερη εφαρμογή τους στους ναούς και στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Το φαινόμενο “αμάσκωτων” Ιεραρχών ή ιερέων, στον “αγιασμό” σχολείων, στις λειτουργίες ή σε κηδείες είναι καθημερινό και άκρως προκλητικό.
  Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει “αιρετικούς”, ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από “τα του οίκου της”.
  Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Δισταγμοί και καθυστερήσεις, και πολύ περισσότερο αναθέματα, δεν δικαιολογούνται με πάνω από 20.000 νεκρούς συμπολίτες μας και ενώ επελαύνει η μετάλλαξη “Όμικρον”» καταλήγει ο κ. Φίλης.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Νέα απόπειρα απάτης με εμβολιασμό – Πήγε να εμβολιαστεί με ταυτότητα άλλου ατόμου
  Χριστούγεννα στο κρατητήριο για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο – Του κόπηκαν τα πόδια με τη δίωξη για κακούργημα (βίντεο)
  H «Αποστολή» μαζί με την ΕΛΑΣ στο πλευρό των Αστέγων την παραμονή των Χριστουγέννων
  Κορονοϊός: Ήπια συμπτώματα παρουσιάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Ταχεία ανάρρωση εύχεται ο Ερντογάν
  Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ