Στη σύλληψη μίας 24χρονης και μίας ανήλικης προχώρησαν χθες το πρωί στη Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, για υπόθεση κλοπής από πολυκατάστημα της περιοχής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο κατάστημα προσποιούμενες τις πελάτισσες και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 300 ευρώ. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αποχωρήσουν χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο των προϊόντων.
Ύστερα από αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των προαναφερόμενων αστυνομικών, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω στην πόλη της Φλώρινας και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, αναζητείται να συλληφθεί 59χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι δρώντας ως συνεργός τους, τις μετέφερε στο πολυκατάστημα για την τέλεση της αξιόποινης πράξης, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε αυτό αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες με συνεργό τον 59χρονο, είχαν προβεί σε αφαίρεση προϊόντων από το ίδιο κατάστημα, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 2 μηνών του τρέχοντος έτους.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη και 45χρονη ημεδαπή, μητέρα της ανήλικης, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

