ΑΠΘ όπως… Πολυτεχνείο: Φοιτητές έδωσαν εξετάσεις με φακούς λόγω διακοπής ρεύματος! (εικόνα)

Μάθημα στο… σκοτάδι αναγκάστηκαν να δώσουν όπως καταγγέλλουν φοιτητές στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό θύμισε τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους γιατί είχε πέσει το ρεύμα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναγκάστηκαν να δώσουν μάθημα με τους φακούς λόγω διακοπής ρεύματος σε αίθουσα της Σχολής Θετικών Επιστημών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν «αντί να σταματήσει η εξέταση, αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με τα φώτα σβηστά, ενώ άλλοι δεν μπόρεσαν καν να δώσουν τα μαθήματα τους!».

«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Στην πρώτη βροχή τα αμφιθέατρα και η βιβλιοθήκη πλημμυρίζουν, στην πρώτη κακοκαιρία οι δρόμοι κλείνουν! Στον 21ο αιώνα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και του 5G είναι να απορεί κανείς γιατί δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αυτά τα γεγονότα! Δεν συμβιβαζόμαστε, αγωνιζόμαστε!», προστίθεται στην ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στους Φοιτητικούς Συλλόγους Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού και Φαρμακευτικής.

Οι φοιτητές ζητούν να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όλα τα μαθήματα στα οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές, ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τι απαντά η Κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών

Τις διακοπές ρεύματος εν ώρα εξέτασης στη Σχολή Θετικών Επιστημών επιβεβαιώνει στο thestival.gr η κοσμήτορας της Σχολής, Χαρά Χαραλάμπους.

Όπως τόνισε η ίδια, σημειώθηκαν δύο ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος το πρωί της Δευτέρας που προκλήθηκαν ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου, εξαιτίας του ψύχους.

«Ήταν σε εξέλιξη εξετάσεις όταν έγινε η διακοπή ρεύματος. Ο εξετάσεις διακόπηκαν, το ρεύμα ξαναήρθε και πιστεύω ότι σε κάποιες αίθουσες οι εξετάσεις συνεχίζονται με την δεδομένη παράταση στην ώρα», σημειώνει η κοσμήτορας της ΣΘΕ. Η ίδια προσθέτει ότι οι φοιτητές παρέμειναν μέσα στις δύο αίθουσες, την ώρα που είχε διακοπεί το ρεύμα.

Η κα Χαραλάμπους τόνισε ότι στις εξετάσεις θα δοθεί παράταση για όση ώρα ήταν σε εξέλιξη η διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αυτή την ώρα η βλάβη έχει αποκατασταθεί και οι εξετάσεις διεξάγονται ομαλά.

Πηγή: Thestival

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες