Folli Follie: Συνεχίζεται η δίκη – Στο δικαστήριο οι Κουτσολιούτσοι

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν ξανά σήμερα οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie, καθώς συνεχίζεται η δίκη τους στο Εφετείο της Αθήνας.
Κατά τη σημερινή διαδικασία το δικαστήριο δεν αποκλείεται να απασχολήσουν αιτήματα που έχουν κατατεθεί από μερίδα των κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών και ενός Κινέζου, στον οποίο αν και ασκήθηκε ποινική δίωξη, εντούτοις αυτός δεν κλήθηκε στο ακροατήριο.
Ο δικηγόρος του συγκεκριμένου κατηγορούμενου ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο, τη μετάφραση του βουλεύματος σε γλώσσα που αντιλαμβάνεται ο εντολέας του, στην αγγλική ή την καντονέζικη διάλεκτο, ώστε να έχει γνώση για τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζει. Ο εισαγγελέας της έδρας, κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση, είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Στο δικαστήριο οι Κουτσολιούτσοι
Σήμερα στο δικαστήριο θα μεταχθούν από τις φυλακές ο Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Οι κατηγορούμενοι, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτό, ο ιδρυτής της Folli – Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιος τους Τζώρτζης και οι συγκατηγορούμενοί τους, διευθυντικά στελέχη του ομίλου, θα δικαστούν για τα εξής αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.
Μάλιστα, ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, βαρύνεται επιπλέον με το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Όπως αναφέρει το βούλευμα, η μεγάλη οικονομική απάτη της Folli – Follie, προκάλεσε τεράστια ζημία η οποία αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι με ψευδή στοιχεία που αφορούσαν σε ανύπαρκτα τραπεζικά αποθέματα σε εταιρείες τους στην Κίνα και με παραποιημένους ισολογισμούς κατάφεραν να εξαπατήσουν αγορές, χρηματιστήρια, επενδυτές και πλήθος νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία δεν γνώριζαν για τους πλασματικούς οικονομικούς δείκτες της εταιρείας και ως εκ τούτου είχαν την εντύπωση ότι επένδυαν σε έναν υγιή οικονομικά όμιλο.
Από το 2006 ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, συγκρότησαν, σύμφωνα με το βούλευμα, εγκληματική οργάνωση, της οποίας φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δυο κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών και εμφάνιζαν τεράστια χρηματικά ποσά στα αποθεματικά των λογαριασμών τους. Σε μια από τις περιπτώσεις που καταγράφονται στη δικογραφία, αναφέρεται πως σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο η εταιρεία είχε υπόλοιπο μόλις 60 ευρώ, εμφανίζονταν υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ, χάρη στα πλαστά statement.
Αντιδράσεις δικηγόρων
Να αναφερθεί, τέλος, ότι κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, σημειώθηκαν αντιδράσεις από δικηγόρους για τις συνεχείς δικασίμους που ανακοίνωσε το δικαστήριο για τον Φεβρουάριο. Στις τοποθετήσεις τους οι δικηγόροι, μίλησαν για πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα, ώστε όπως υποστήριξαν, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των κατηγορουμένων.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες