Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Την παρέμβαση Ντογιάκου ζητούν δικηγόροι

Καμένα στο Μάτι

Να διερευνηθεί και η τέλεση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή σε βάρος των 103 θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι (23 Ιουλίου 2018), ζήτησαν σήμερα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, οι δικηγόροι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βασίλης Ταουξής και Λουκάς Πουρσανίδης εκπροσωπώντας θύματα και συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τους τρεις δικηγόρους υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν κακουργηματική πράξη και πρέπει να διερευνηθούν. Τα στοιχεία αυτά είναι σε αντίθεση με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και παραπέμπει 21 άτομα για πλημμελήματα μόνο και όχι κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, στην αναφορά επισημαίνεται:

«Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επισταμένες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων».

Ακόμη, ζητούν να εξετάσει ο κ. Ντογιάκος αυτεπαγγέλτως το ενδεχόμενο ασκήσεως αναιρέσεως κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ως προς τις διατάξεις του με τις οποίες κρίνεται αναρμόδιο για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες