Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή στους τρεις που ξέχασαν τρίχρονο στο σχολικό!

Μνήμες από τον εφιάλτη που έζησε πριν από περίπου 2,5 μήνες ξύπνησαν σήμερα στα δικαστήρια για την μητέρα του 3χρονου Θαλή, ο οποίος είχε μείνει για περίπου 3,5 ώρες ξεχασμένος μέσα στο σχολικό λεωφορείο.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβριο και είχε προκαλέσει σοκ, καθώς όπως ανέφερε και σήμερα η μητέρα του, στη δίκη των κατηγορουμένου οδηγού και των δυο συνοδηγών του σχολικού, το παιδί αμέσως μετά το περιστατικό εμφάνισε στρες, ανέβασε ζάχαρο και διογκώθηκαν οι αμυγδαλές του.
Καταθέτοντας στη δίκη η μητέρα του παιδιού, μίλησε για τις στιγμές μεγάλης αγωνίας που έζησε όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι ο γιος της δεν βρισκόταν στο σχολείο.
Στην κατάθεσή της, η μητέρα του μικρού ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο. Παράλληλα κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο. Προσπάθησα να μιλήσω στο παιδί μου. Δεν μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε ήταν “μαμά κλαίω, μαμά κλαίω”».
Όπως, δε, επεσήμανε η μητέρα στην κατάθεσή της, ο γιος της έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του, ενώ έχει αναστατωθεί ο ύπνος του.
Τι είπαν οι κατηγορούμενοι
Από την πλευρά τους οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης προσπάθησαν να επιρρίψουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για το συμβάν. Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου είπε στην απολογία του: «Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω… έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι».
Η μια εκ των συνοδηγών ανέφερε στην απολογία της στο δικαστήριο: «Μπήκα στη μπροστινή θέση, η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών. Εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα και εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ».
Από την πλευρά της η δεύτερη συνοδηγός έκανε λόγο για λάθος και κακιά στιγμή, αναφέροντας στην απολογία της τα εξής: «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω». Ζήτησε, ωστόσο, συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, σημειώνοντας ότι «είναι και η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

15 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες