ΓΕΕΘΑ: Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας» για το 2022

Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας» για το 2022, στο Ερεβάν της Αρμενίας στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το Κοινό Σχέδιο Δράσης υπεγράφη από τον τμηματάρχη του Τμήματος Προγραμματισμού και Υλοποίησης Στρατιωτικής Συνεργασίας της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, σμήναρχο Σωκράτη Σερβέ, τον διευθυντή Δ’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου συνταγματάρχη Λουκά Χατζηκωνσταντά και τον Επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου ‘Αμυνας της Αρμενίας Levon Ayvazyan.

Το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το 2022 αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχο του 2021 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας.

Τι περιλαμβάνει

Μεταξύ άλλων δράσεων, περιλαμβάνει:

  • Τη συμμετοχή προσωπικού σε εθνικές ασκήσεις και δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
  • Συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Την πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών.
  • Την ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης.
  • Την ακαδημαϊκή συνεργασία της Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας, της Ακαδημίας Ασφάλειας και ‘Αμυνας της Κύπρου και του National Defence Research University της Αρμενίας.
  • Επιτελικές συναντήσεις για την κατάρτιση και υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης για το 2023.

Με την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης για το 2022 και μέσω της διεξαγωγής δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης που επαυξάνουν το επίπεδο μαχητικής ικανότητας και το επίπεδο διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος, Κύπρου και Αρμενίας ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με σκοπό την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες