Γεωργαντάς: «Αστυνομική ταυτότητα στο κινητό μας για όλες τις χρήσεις»

«Στο τέλος Μαρτίου θα υπάρχει στο κινητό μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική μας ταυτότητα για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνει η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις», τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο Γιώργος Γεωργαντάς προσέθεσε πως «προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα».
«Εμβολιασμένο είναι το 81% των ενήλικων στην Ελλάδα»
«Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον Τύπο μέσο όρο σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς πολίτες έναντι του κορονοϊού, ενώ βρίσκεται στις πρώτες σχετικά με τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση», είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς, πλέον εμβολιασμένο είναι το 81% των ενήλικων στην Ελλάδα, ενώ με την λεγόμενη «αναμνητική» δόση είναι στο 78% των δικαιούχων.
Σε ότι αφορά τους ανεμβολιάστους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Ο Γεωργαντάς είπε πως είχαν από την ημέρα ανακοίνωσης του προστίμου των 100 μηνιαίως εμβολιάστηκαν 223.000 πολίτες μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά και ο εμβολιασμός των ατόμων της πληθυσμιακής κατηγορίας που είχαν αιτηθεί να εμβολιαστούν κατ’ οίκον.
Όπως είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από τη Δευτέρα, οπότε τέθηκε σε ισχύ η επιβολή του προστίμου, μέχρι και την Παρασκευή, σε 5 ημέρες, είχαν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες άνω των 65 ετών. Συμπλήρωσε πως στο τέλος του μήνα θα υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσο είναι τελικώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες, καθώς εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και δεν μπορούν να εμβολιαστούν και να αναδειχθούν και οι αποφάσεις των Επιτροπών για όσους ζητούν εξαίρεση από τον εμβολιασμό.
Τέλος, όπως αναφέρει στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο κ. Γεωργαντάς, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες