Γιάννης Τυπάλδος: «Εικόνα ερήμωσης στα τμήματα Ν/Α Αττικής – Λουκέτα… στα τμήματα ασφαλείας τη νύχτα»

Δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό έχει δημιουργηθεί εικόνα ερήμωσης σε πολλές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα αστυνομικά τμήματα της νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και στα τμήματα ασφαλείας, ο αριθμός της παρούσας δύναμης των συναδέλφων που υπηρετούν έχει περιοριστεί κατά πολύ σε σχέση με τον αριθμό που προβλέπεται από τις οργανικές θέσεις, από τις οποίες ρυθμίζεται και η εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση των συναδέλφων σε κίνδυνο ,αφού δεν καλύπτονται τα πόστα όπως προβλέπεται, ενώ και τα ρεπό δίνονται με το σταγονόμετρο όποτε αυτά δίνονται, επιβαρύνοντας τις συνθήκες. Επιπροσθέτως ένεκα του τραγικά μειωμένου αριθμού του προσωπικού τα περισσότερα τμήματα ασφαλείας το βράδυ κλείνουν.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται στο πλήθος των Ομάδων ΔΙΑΣ που επιχειρούν στη Ν/Α Αττική. Από το 2019 έως σήμερα ο αριθμός των Ομάδων έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των περιπολικών της Άμεσης Δράσης που δραστηριοποιούνται στον ανωτέρω τομέα. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την έκθεση των συναδέλφων σε κίνδυνο, την σωματική-ψυχολογικη τους εξουθένωση καθώς και «εκπτώσεις» στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια του πολίτη.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των συναδέλφων αλλά και να αφουγκραστει τους προβληματισμούς των πολιτών . Όχι άλλα ευχολόγια, δώστε λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης-Παναγιώτης Β Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Ν/Α Αττικής

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες