Γιώργος Τσίπρας : Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!

Τη θέση ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός (!) διατύπωσε στη Βουλή ο Γιώργος Τσίπρας, τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας για τις φρεγάτες Belharra ο κ.Τσίπρας υποστήριξε μάλιστα, ότι μπροστά στις πρόσφατες αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία μας στα νησιά, «η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».
Ειδικότερα, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του:
«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομική της ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ.Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη. Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας» και πρόσθεσε: «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και άλλων τούρκων αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αμφισβητούν πλέον την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά. Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες