Γκελεστάθη για τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ που δολοφονήθηκαν στου Ρέντη: «Ο ελάχιστος φόρος τιμής σε Ευαγγελινέλη-Σκυλογιάννη η αποζημίωση στις οικογένειές τους»

«Η συζήτηση γίνεται για να τιμήσουμε τη μνήμη τους και να υποκλιθούμε στη θυσία τους», αναφέρει η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, για τους δύο άνδρες της ΔΙ.ΑΣ που δολοφονήθηκαν στου Ρέντη το 2011.

Η Ιωάννα Γκελεστάθη αφιέρωσε τη νέα συζήτηση που δημοσίευσε στο YouTube, στον Γιάννη Ευαγγελινέλη και τον Γιώργου Σκυλογιάννη, τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με σκληρούς κακοποιούς στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου του 2011.

Ο υπαρχιφύλακας Κωνσταντίνος Ζαγκλακάς μίλησε επίσης, στην τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη για τους δύο ήρωες αστυνομικούς καθώς ήταν παρών στο αιματηρό περιστατικό, περιγράφοντας τι συνέβη.

Κατόπιν της λεπτομερής περιγραφής τους, η Ιωάννα Γκελεστάθη επεσήμανε ότι οι οικογένειες του Γιάννη Ευαγγελινέλη και του Γιώργου Σκυλογιάννη προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο διεκδικώντας αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο αντέκρουσε την αγωγή η οποία απορρίφθηκε.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2022 συζητήθηκε η έφεση των οικογενειών στο Διοικητικό Εφετείο. Το Ελληνικό Δημόσιο αντέκρουσε την έφεση. Η απόφαση Διοικητικού Εφετείου όμως, δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

«Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να συνομολογήσει το περιεχόμενο της έφεσης ακόμα και μετά την αντίκρουση κατά τη συζήτηση. Αν υπάρχει βούληση θα βρεθεί ο τεχνικός τρόπος να επέλθει το σκοπούμενο αποτέλεσμα. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον Γιάννη Ευαγγελινέλη και τον Γιώργο Σκυλογιάννη», κατέληξε η Ιωάννα Γκελεστάθη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες