33.4 C
Athens
30.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
More

  H πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη «βλέπει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα


  Τη φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου αναγνώρισε η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη πίσω από τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει σε τηλεοπτική εκπομπή το προηγούμενο διάστημα και έβαζαν στο «κάδρο» των υπόπτων τον πατέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

  Τα δύο περιστατικά συνέβησαν στις 15 και 25 Μαρτίου του 2022, όταν μία γυναίκα τηλεφώνησε σε τηλεοπτική εκπομπή και με αλλοιωμένη φωνή λέει χαρακτηριστικά ότι επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών στον Μάνο Δασκαλάκη. «Γιατί αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του», «Σώστε τη ψυχή των παιδιών αυτών» φέρεται να έλεγε η γυναίκα στο τηλέφωνο.


  Η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη επιβεβαιώνει με βεβαιότητα ότι η φωνή είναι είναι της 33χρονης κατηγορούμενης. Σύμφωνα με τις Αρχές, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω έρευνας στα αστυνομικά εργαστήρια παρά την αλλοίωση της φωνής, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο.

  Εκείνη την περίοδο, ο Μάνος Δασκαλάκης υπερασπιζόταν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως, φέρεται να είχε πει σε οικείους του πως μπορεί να το κάνει σε κάποια σημεία σχετικά με την Τζωρτζίνα, όπως η συμπεριφορά που είχε απέναντι στα παιδιά, και όχι στο σύνολο της υπόθεσης, καθώς ο ίδιος ήταν απών σε πολλές στιγμές.

  η ρούλα πισπιρίγκου στην ανακρίτρια
  Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

  Λέων: «Οι ειδικοί ”βλέπουν” εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Ίριδας»

  Στον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε ξανά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

  Ο κ. Λέων δήλωσε σήμερα πως «το πανάκι φέρεται να βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού». «H ιατροδικαστική έκθεση για την Ίριδα έχει περιγραφές και ευρήματα με μεγάλη λεπτομέρεια. Το μόνο εύρημα μέσα στο στόμα της Ίριδας ήταν ένα μικρό τραύμα. Το πανάκι έχει ποτιστεί με αίμα. Η μόνο πηγή αιμορραγίας είναι αυτό το τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας. Εκτιμώ ότι το πανάκι βρέθηκε πάνω στην πληγή για να ποτίστηκε με αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου,


  Για το ενδεχόμενο εκταφής της Ίριδας, ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας τόνισε ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο σε μια έρευνα και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

  «Τα ευρήματα είναι σαφή και ξεκάθαρα» υπογράμμισε ο κ. Λέων και σημείωσε ότι οι ειδικοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και άρα για εγκληματική ενέργεια. Για τα ευρήματα στην πρώτη ιατροδικαστή έκθεση ο κ. Λέων είπε ότι ”στην αρχή τα ευρήματα είχαν εκτιμηθεί διαφορετικά” και εκτιμά ότι “υπήρχε αστοχία στην πρώτη εκτίμηση η οποία διορθώθηκε”.

  η μικρή ίριδα, ένα από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην πάτρα
  Η μικρή Ίριδα, ένα από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

  Κατερινόπουλος: «Ο Δασκαλάκης δούλεψε 14 μήνες σε πέντε χρόνια»

  «Έχοντας δουλέψει για 14 μήνες σε πέντε χρόνια, πώς ασφαλίζονταν τα παιδιά;», διερωτήθηκε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τον Μάνο Δασκαλάκη.

  «Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις», σχολίασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημειώνοντας ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου μας είπε ότι δεν θυμάται αν έκανε αναζητήσεις αλλά θυμάται άλλες λεπτομέρειες από τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, λεπτομέρειες με γιατρούς».

  «Με δύο ανασφάλιστους γονείς, πώς καλύπτονταν τα παιδιά;»

  Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, αναφερόμενος στον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει πει ότι δούλευε πολλές ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να μην αφιερώνει όσο χρόνο θα ήθελε στα παιδιά του, είπε: «Για τα οικονομικά του κ. Δασκαλάκη, στη μικρή κοινωνία της Πάτρας, όλοι βοούν και λένε ότι αυτός ο άνθρωπος δούλευε, ειδικά την τελευταία πενταετία-εξαετία, και τα ένσημά του δεν ξεπερνούν τους 14-15 μήνες».

  ο μάνος δασκαλάκης
  Ο Μάνος Δασκαλάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

  Φίλος Δασκαλάκη: Χώρισαν, η Ρούλα ζήτησε να της φέρουν την Ίριδα στο σπίτι και το ίδιο βράδυ πέθανε

  «Λέει και διατυμπανίζει ότι δούλευε συνέχεια. Είχε και μια σύζυγο που δεν εργαζόταν και ήταν υποχρεωμένος να ζει την οικογένειά του με 8.000 τον μήνα. Δεν μπορείς να είσαι ανασφάλιστος, είναι η γυναίκα σου ανασφάλιστη. Αυτά τα παιδάκια ήταν πουθενά ασφαλισμένα;», διερωτήθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, θέτοντας και άλλο ένα ερώτημα που αφορά τον θάνατο της Μαλένας καθώς αφού έφυγε από τη ζωή, οι γονείς κινήθηκαν νομικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει ιατρικό λάθος. «Ήθελα να ρωτήσω εάν μαζί με την καταγγελία που έκαναν για τον θάνατο του παιδιού, επιφυλάχτηκαν και του δικαιώματός τους διεκδίκησης αποζημίωσης για τον θάνατο του παιδιού;».

  Το περιστατικό με τον Δασκαλάκη την ημέρα που υπέγραψε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς

  Στη συνέχεια, ο κ. Κατερινόπουλος παρέθεσε ένα περιστατικό που αφορούσε την ημέρα που υπέγραψε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς και την πρόσληψη και απόλυσή του την ίδια μέρα από μια δουλειά.

  «Παρατηρήθηκε ότι είχε ένα πληρεξούσιο από τη σπιτονοικοκυρά στις 24/2/2017. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι την ίδια μέρα έγινε πρόσληψη και σε λίγες ώρες απολύθηκε. Είναι και άλλες περιπτώσεις που τον προσέλαβαν και μετά από δύο-τρεις ημέρες των απέλυαν ή παραιτούνταν», αποκάλυψε ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ διερωτήθηκε πώς κάλυπτε το ενοίκιο της κατοικίας, όπου διέμεναν στην Πάτρα, πώς κάλυπτε τα έξοδα των τριών παιδιών τους, αλλά και τα ιατρικά έξοδα που είχε η οικογένεια.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ