Η 17χρονη κόρη του υφ. Παιδείας εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό – Το μήνυμά του στους μαθητές (εικόνες)

Εν όψει του ανοίγματος των σχολείων τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση συστήνουν τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12 έως 18 ετών για την ασφάλεια των ίδιων, των οικείων τους, για να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, αλλά και προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την σημερινή ενημέρωσε τόνισε ότι η «πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον ΠΟΥ και ότι τα lockdown είχαν αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Παρότι στα παιδιά κατά κανόνα είναι ήπια η νόσος, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που οι εθνικές επιτροπές συστήνουν εμβολιασμό αυτών των ηλικιών, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά, ενώ τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Στη Σκωτία, όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει από τις 15 Αυγούστου, τα κρούσματα στα παιδιά ξεπέρασαν το 30%.
Οι λόγοι για τους οποίους οι επιστήμονες συστήνουν τον εμβολιασμό των μαθητών είναι οι εξής:
-Για την προστασία του ίδιου του παιδιού
-Για να συμμετέχει στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες
-Για μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα
-Για μείωση των ευκαιριών νέων μεταλλάξεων
Η ανάρτηση του υπουργού Παιδείας
Σε αυτό το πλαίσιο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν όψει του ανοίγματος των σχολείων την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Ενημέρωσε ότι σήμερα η 17χρονη κόρη του Φωτεινή, μαθήτρια της Γ Λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό, ώστε να επιστρέψει στα θρανία ασφαλής.
Το post του κ. Συρίγου:
«Βαθιά ανάσα! Αυτό ήταν! Τελειώσαμε…».
Η Φωτεινή έκλεισε στιγμιαία τα μάτια της και μετά χαμογέλασε. Από τον Ιούλιο που είχε ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικία της ήθελε να εμβολιασθεί αλλά οι θερινές διακοπές δεν διευκόλυναν.
Φωτεινή μου, καλή επιτυχία στην Γ΄ Λυκείου που αρχίζεις σε λίγες ημέρες!
Έδωσες ήδη μία πρώτη μάχη για να κυλήσουν όλα ομαλά φέτος.
#vaccinationdone????

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες