30.6 C
Athens
27 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
More

  Η ΕΛ.ΑΣ. απαντάει σε δημοσίευμα για την αντιμετώπιση θύματος ενδοοικογενειακής βίας – Η ιστορία που έγινε viral στο TikTok διαψεύδεται


  Απάντηση σε δημοσίευμα για την αντιμετώπιση γυναίκας που φέρεται να είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Η καταγγελία έγινε μέσω TikTok και αναπαράχθηκε από ΜΜΕ.

  «Μια φίλη μου θύμα ξυλοδαρμού, τη βαρούσε ο ξάδερφος της με την πένσα και γλίτωσε από του χάρου τα δόντια. Φωνάζει την αστυνομία, ήρθε γρήγορα, την παίρνουνε και την πάνε στα Άνω Πατήσια», λέει αρχικά ο άνδρας στο βίντεο – καταγγελία στο TikTok.

  «Την πήγανε στο ΑΤ Ομονοίας και της λένε “δεν γίνεται να κάνετε εδώ την καταγγελία διότι δεν είναι άνδρας σας, δεν είναι αδερφός σας, δεν είναι πατέρας σας”. Ε Παναγία μου… Ταλαιπωρημένη γυναίκα, ματωμένη, την παίρνει το περιπολικό και την πάει Αγίας Λαύρας», συνεχίζει.


  Η γυναίκα έκανε καταγγελία «και τη ρωτάνε αν θα κάνει μήνυση και απάντησε ναι. Της είπαν να πάει αύριο το πρωί να κάνει μήνυση αλλά “πρώτα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία και να βγάλετε φωτοτυπία ταυτότητα”. Είπε να βγάλουν φωτοτυπία στο τμήμα και της είπαν πως δεν έχουν χαρτί και να πάει έξω να βρει, 4 το πρωί! Πού; Δεν είχαν ούτε στο φωτοτυπικό χαρτιά. Ζαλισμένη γυναίκα, ταλαιπωρημένη».

  «Της είπαν “είσαι τυχερή που δεν σου έκανε μήνυση και αυτός για να σε κρατήσουμε μέσα”. Ρώτησε αν υπάρχει ιατροδικαστής γιατί πονούσε παντού και της απάντησαν “όχι ιατροδικαστής δεν υπάρχει από Δευτέρα”. Δηλαδή μια γυναίκα “χιλιοσκοτωμένη”, ματωμένη πρέπει να περιμένει να την εξετάσει ο ιατροδικαστής τη Δευτέρα. Αν ισχύει αυτό δεν το ξέρω, έτσι της είπε η ΕΛΑΣ, πόσο μ… κράτος είμαστε», ανέφερε.


  Στη συνέχεια η γυναίκα «πάει στο κρατικό Νίκαιας γιατί ήταν χάλια. Πονούσε στην κοιλιά, στον αυχένα, στο κεφάλι, ήταν ματωμένη από την πένσα. Πάει στο κρατικό, περίμενε τέσσερις ώρες, δεν έβρισκε θέση να κάτσει γινόταν της π… και βγαίνει ο Γεωργιάδης να κάνει διαφήμιση τι ωραία που είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Ντροπή σου!».

  «Δεν υπάρχει κράτος παιδιά. Φανταστείτε ταλαιπωρία που τρώει μια κακοποιημένη γυναίκα που καταγγέλλει αυτόν που τη χτύπησε. Τι δυσκολίες βάζει το κράτος σε αυτή τη γυναίκα. Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί, αναγκάστηκε να βγει έξω να πληρώσει ταξί και να πάει μόνη της στη Νίκαια, να την εξετάσουν, δεν μπόρεσαν να την εξετάσουν ποτέ. Να πάει την επόμενη ημέρα να κάνει τη μήνυση, γιατί δεν μπορούσε να βγάλει το παράβολο, γιατί έχουμε τη μ… με το παράβολο με τα 100 ευρώ. Θα μπορούσε να ζητήσει την ποινική του δίωξη αν δεν είχε τα 100 ευρώ γιατί τα βγάζει δύσκολα πέρα; Τι είναι αυτά ρε;», κατέληξε.

  Ενδοοικογενειακή βία: «Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα»

  Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγγελία, διαψεύδοντας πως ζητήθηκε από τη γυναίκα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς της ενώ υποστηρίζει πως έγινε έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων με εξέταση του θύματος και «δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

  Υποστηρίζει δε πως συνελήφθη ο καταγγελλόμενος και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, σωματική βλάβη συκοφαντική δυσφήμιση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

  Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και αφορούν ενέργειες αστυνομικών μετά από καταγγελία γυναίκας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

  για κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα η σχετική μήνυση υποβάλλεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ακόμα και χωρίς παράβολο, ενώ ο/η καταγγέλλων/ουσα ενημερώνεται ότι η προσκόμισή του είναι απαραίτητη, όπως συνέβη και στην εν λόγω περίπτωση,
  ουδέποτε ζητήθηκε φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του θύματος, ενώ,
  χορηγήθηκε αμέσως παραγγελία για Ιατροδικαστική Εξέταση, η οποία ωστόσο δύναται να πραγματοποιηθεί βραδινές ώρες μόνο σε αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας (π.χ. βιασμός) ή σε περιπτώσεις με θύματα ανηλίκους ή ενδοοικογενειακής βίας.
  Για την υπόθεση διενήργησε έρευνα και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκε το θύμα και δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

  Αντίθετα, όπως προέκυψε, οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα, συνοδεύοντας την παθούσα με υπηρεσιακό όχημα, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη του μηνυόμενου σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός δύο ωρών). Στη συνέχεια σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, σωματική βλάβη συκοφαντική δυσφήμιση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

  Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεργούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, υποστηρίζοντας, βοηθώντας και προστατεύοντας τα θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, ενώ παράλληλα παρέχουν την απαραίτητη συναισθηματική υποστήριξη, κατευθύνοντας προς τις κατάλληλες κοινωνικές υπηρεσίες και νομικές διαδικασίες.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ