Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκανε μήνυση στην Εφημερίδα των Συντακτών – «Ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκανε μήνυση στην Εφημερίδα των Συντακτών για το προσβλητικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η Αστυνομία σκοτώνει, η Κυβέρνηση καλύπτει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:
Την 1-11-2021, η Ένωσή μας απεύθυνε εξώδικη δήλωση προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το πρωτοσέλιδο της 25-10-2021, το οποίο ανέφερε σε τίτλο «Η Αστυνομία σκοτώνει, η Κυβέρνηση καλύπτει».
Η στοχοποίηση του συνόλου των Αστυνομικών της χώρας, εκτός από ανεπίτρεπτη, είναι και άκρως επικίνδυνη. Πολλώ δε μάλλον στη Θεσσαλονίκη, όπου η επικήρυξη δεκάδων Αστυνομικών από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και η τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών σε οικίες αρκετών συναδέλφων μας, έχει πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα έντασης που επικρατεί.
Για εμάς, η άρνηση συμμόρφωσης των υπευθύνων της εφημερίδας στο κάλεσμα για ανάκληση του επίμαχου άρθρου ερμηνεύεται ως άτυπη παραδοχή της αδιαφορίας τους για την ακούσια ή εκούσια συμβολή τους στη διατήρηση του στερεοτύπου που θέλει τον Αστυνομικό «κακό» και «ψυχρό» επαγγελματία. Τους υπενθυμίζουμε ότι η πεποίθηση αυτή είναι που οπλίζει εδώ και δεκαετίες τα χέρια ανθρώπων που προχωρούν σε τυφλά χτυπήματα, και έχει στοιχίσει πολλές ζωές αθώων Αστυνομικών.
Ως εκ τούτου, έχοντας ως σκοπό την προστασία μας και την οικογενειακή μας ευημερία, προχωρήσαμε σήμερα στην κατάθεση της κάτωθι μηνυτήριας αναφοράς προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και ποινικά αδικήματα από τις άνω αναρτήσεις-δημοσιεύσεις.
Μηνυτήρια αναφορά της ΕΑΥΘΕΣ
Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπως αυτή εκπροσωπείται νόμιμα
ΚΑΤΑ
1)Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νομίμως εκπροσωπείται, από την οποία εκδίδεται η έντυπη εφημερίδα με τον τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών», καθώς και των υπευθύνων της ηλεκτρονικής της έκδοσης
2)Παντός άλλου εμπλεκόμενου – υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού,
Θεσσαλονίκη, 10/12/2021
Την 25η/10/2021 το βασικό θέμα και τίτλος της έντυπης μορφής της εφημερίδας με τον τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών», που εκδίδεται από την πρώτη ήταν άρθρο με τίτλο «Η Αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση καλύπτει. ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!».
Το πρωτοσέλιδο αυτό μάλιστα δημοσιεύτηκε και ως άρθρο στην ηλεκτρονική μορφή της ως άνω εφημερίδας και συγκεκριμένα στον ιστότοπο https://www.efsyn.gr/tehnes/media/316119_i-astynomia-skotonei-i-kybernisi-kalyptei.
Είναι προφανές πως το επίμαχο δημοσίευμα προσβάλει βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη όλων των αστυνομικών, καθώς η Αστυνομία αποτελείται από το σύνολο των προσώπων που υπηρετούν σε αυτήν. Αναφέροντας πως «η αστυνομία σκοτώνει» είναι ξεκάθαρο πως θεωρείται ως δεδομένο ότι η ελληνική αστυνομία στο σύνολο της αποτελείται από δολοφόνους που σκοτώνουν αδιάκριτα. Μια γενίκευση που είναι άκρως ατιμωτική και συκοφαντική για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού.
Περαιτέρω, με τον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε το συγκεκριμένο θέμα από την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της ως άνω εφημερίδας, αλλά και από τον τίτλο που τίθεται στο επίμαχο άρθρο, ενοχοποιείται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της χώρας το οποίο παρουσιάζεται να σκοτώνει πολίτες. Πρόκειται σαφώς για μία άδικη και βαριά μομφή σε βάρος των αστυνομικών για τον τρόπο με τον οποίο αυτοί εκτελούν τα καθήκοντά τους.
Είναι προφανές πως παρουσιάζοντας το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού ως δολοφόνους, όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα και στην ηλεκτρονική της έκδοση, και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει αποφανθεί καν η δικαιοσύνη, προκαλείται η εντύπωση πως οι αστυνομικοί μετέρχονται πάντοτε βία και δεν διστάζουν να σκοτώσουν πολίτες. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται μίσος και διχαστικό κλίμα μεταξύ των πολιτών και του αστυνομικού προσωπικού ενώ συγχρόνως γίνεται διασπορά ψευδών ειδήσεων με τον τρόπο κάλυψης των πραγματικών γεγονότων αφού με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανάρτηση παρουσιάζεται ψευδώς ότι η αστυνομία γενικά και αόριστα δολοφονεί.
Η κατάσταση αυτής της πόλωσης και του διχαστικού κλίματος μεταξύ πολίτη και αστυνομικού είναι προφανές πως μόνο δεινά θα φέρει. Ο αστυνομικός καθίσταται έρμαιο ενδεχόμενων τυφλών επιθέσεων αποκλειστικά και μόνο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας.
Χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναφερθεί πως την 15/11/2021 έλαβε χώρα επίθεση με τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών σε οικίες αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη, ενώ την 28/11/2021 έλαβε χώρα καταδρομική επίθεση με μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Οι δύο αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν μετά το δημοσίευμα – ανάρτηση της καταγγελλόμενης, ενώ υπήρξαν αναρτήσεις σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου που τα χαρακτήριζαν ως αντίποινα κατά των αστυνομικών.
Οι δύο αυτές επιθέσεις αποδεικνύουν πως δυστυχώς οι τυφλές αυτές επιθέσεις δεν γίνονται μόνο σε αμιγώς αστυνομικούς στόχους αλλά και θέτουν σε κίνδυνο και την προσωπική ζωή των αστυνομικών, αφού οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα και στις οικίες τους εκθέτοντας σε κίνδυνο και τις οικογένειες αυτών.
Επειδή οι παραπάνω πράξεις απάντων των εγκαλουμένων στοιχειοθετούν την πράξη της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σύμφωνα με το άρθρο 184 Π.Κ. κατά το οποίο ορίζεται ότι «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.»
Επειδή οι παραπάνω πράξεις στοιχειοθετούν την πράξη της διασποράς ψευδών ειδήσεων σύμφωνα με το άρθρο 191 Π.Κ. κατά το οποίο ορίζεται ότι «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων».
Επειδή οι εγκαλούμενοι με την προαναφερόμενη απρόκλητη και αξιόποινη συμπεριφορά τους τέλεσαν τα εγκλήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Επειδή η άνω συμπεριφορά των εγκαλούμενων πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ
Να διατάξετε άμεση και εις βάθος εισαγγελική έρευνα για τα καταγγελλόμενα επί κάθε εμπλεκόμενου προσώπου,
Να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατ’ άρθρο 37 ΚΠΔ κατά παντός υπευθύνου, εφόσον από την εισαγγελική έρευνα προκύψουν επαρκείς ενδείξεις για τα αδικήματα των άρθρων 184 και 191 του ΠΚ, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα ήθελε προσδιοριστεί από τον κ. Εισαγγελέα, και να επιβληθεί η νόμιμη τιμωρία επί αυτών.
Με τιμή,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης
Δια του Προεδρείου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ο 32χρονος ναρκομανής που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του
Νέα πρόκληση από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου στη Πιερία (βίντεο)
Δολοφονία ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της μάνας και απαλλαγή για την κόρη
Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ Κορωπίου: Στον ανακριτή ο δράστης (εικόνες)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

347 Απαντήσεις

 1. Prescription Drug Information, Interactions & Side. Get warning information here.
  [url=https://clomiphenes.com]can i buy clomid without a prescription[/url]
  Get here. Some are medicines that help people when doctors prescribe.

 2. Drug information. Best and news about drug.
  [url=https://edonlinefast.com]mens ed pills[/url]
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Some are medicines that help people when doctors prescribe.

 3. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

 4. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 5. Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 6. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 7. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 8. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 9. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 10. Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 11. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 12. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 13. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 14. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 15. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 16. Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 17. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 18. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 19. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 20. Thank you for great information. Hello Administ . Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 21. Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 22. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 23. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 24. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. Onwin , Onwin Giriş , Onwin Güncel Giriş , Onwin Yeni Adres , onwin

 25. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 26. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

 27. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες