Η ηλεκτρονική κατάθεση έφεσης για το Πρωτοδικείο Αθηνών

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική κατάθεση έφεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών για όλες τις διαδικασίες που είναι ήδη ενεργές στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου στο portal.olomeleia. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) εφιστώντας την προσοχή των δικηγόρων μελών του για την ορθή τήρηση της όλης διαδικασίας.
Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:
«Κατόπιν επικοινωνίας του Δ.Σ.Α. με την Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και σύμφωνα με τα ειδικότερα αναφερόμενα στην από 28-5-2020 ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών ενεργοποιείται η ηλεκτρονική κατάθεση έφεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών για όλες τις διαδικασίες που είναι ήδη ενεργές στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου στο portal.olomeleia.
Για την διαδικασία της κατάθεσης μπορείτε να ενημερωθείτε από το portal.olomeleia εισερχόμενοι στο πεδίο «Χρήσιμα» όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες για την κατάθεση, οι οποίες ισχύουν αντίστοιχα και για την κατάθεση της έφεσης.
Ειδικότερα σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:
Στο πεδίο «e-paravolo» θα συμπληρώσετε τον αριθμό του παραβόλου για τις διαδικασίες που απαιτείται.
Σε όσες δεν απαιτείται «e- paravolo» (άρθρα 614 αριθ. 3 και 5 και 592 αριθ. 1 και 3 του ΚΠολΔ) θα συμπληρώσετε στο συγκεκριμένο πεδίο, αντί του αριθμού παραβόλου, το αντίστοιχο άρθρο του ΚΠολΔ.
Παράλληλα, για τις διαδικασίες που απαιτείται «e-paravolo» είναι απαραίτητο μέσω του πεδίου «ηλεκτρονικό αρχείο σχετικών» να μεταφορτώσετε στο σύστημα εν είδει επισύναψης το αντίγραφο του ηλεκτρονικού παραβόλου και την απόδειξη πληρωμής αυτού».
Τέλος, τα πεδία «Στοιχεία επιλεγμένων εκκαλούντων» και «Στοιχεία επιλεγμένων εφεσιβλήτων» χρησιμοποιούνται για την αυτοματοποιημένη εισαγωγή των εκκαλούντων και εφεσιβλήτων. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση των πεδίων αυτών από τον χρήστη αλλά γίνεται μεταφορά από τα ήδη καταχωρημένα στοιχεία διαδίκων. Αυτό επιτυγχάνετε με τη χρήση των βελών μεταφοράς που εμφαίνονται στο συγκεκριμένο σημείο της φόρμας και με τα οποία είναι δυνατή η μεταφορά των αρχικών διαδίκων στη θέση εκκαλούντος/ων ή εφεσιβλήτου/εφεσιβλήτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω μεταφορά εμφιλοχωρήσει λάθος και καταχωρηθεί ο εκκαλών στο πεδίο του εφεσιβλήτου ή και το αντίστροφο, υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης πατώντας το πεδίο «καθαρισμός». Μετά την εκτέλεση καθαρισμού είναι δυνατή η εκ νέου ορθή μεταφορά, ασχέτως εάν εμφαίνονται ως συμπληρωμένα τα πεδία εκκαλούντος/ντων και εφεσιβλήτου/εφεσιβλήτων με τις πριν την εκτέλεση του καθαρισμού τιμές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες