Η ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει πότε θα γίνουν και οι εθνικές;

Η ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει πότε θα γίνουν και οι εθνικές;
Οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2019, άρα οι επόμενες θα πρέπει να γίνουν τον Μάιο του 2023. Όμως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις τελευταίες αλλαγές, θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 20 Οκτωβρίου 2023.
Η παράταση αυτή οφείλεται στον χρόνο των εθνικών εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει οπωσδήποτε οι εθνικές εκλογές να προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, καθώς η αυτοδιοίκηση, στην οποία ο «γαλάζιος» μηχανισμός είναι πολύ ισχυρός, αποτελεί βασική εκλογική μηχανή και για το κόμμα, όπως αναφέρει το “Θεωρείο” της “Καθημερινής”. Εάν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης γίνονταν Μάιο, τότε σε πιθανές εθνικές εκλογές μετά, οι δήμαρχοι και τοπικοί άρχοντες που είχαν εκλεγεί θα επαναπαύονταν στη νίκη τους και δεν θα τα «έδιναν όλα» για το κόμμα. Αντιθέτως, εάν οι αυτοδιοικητικές είναι μπροστά τους θα τρέξουν και για τον εαυτό τους και για το κόμμα, λειτουργώντας προσθετικά στην προσπάθεια της Ν.Δ.
Η παραπάνω αλλαγή φωτογραφίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του και την επιλογή της εξάντλησης της τετραετίας, επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί να πάει σε εκλογές ακόμη και στην εκπνοή της θητείας του, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, πως αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για αυτοδιοικητικές τον Οκτώβριο του 2023 δείχνει ότι ο Μητσοτάκης θέλει να είναι οργανωμένος για όλα τα ενδεχόμενα.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταία μέρα θέλει εκλογές ο Μητσοτάκης

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες